(video) Premieră: Succesorul lui Renault Twizy a debutat sub marca Mobilize

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Micromașina Renault Twizy, care a apărut în urmă cu zece ani, era atunci cu adevărat înaintea timpului său. Nici măcar europenii nu erau pregătiți să treacă masiv pe astfel de vehicule urbane, ca să nu mai vorbim de cumpărători din alte regiuni ale lumii.

În primii șapte ani de existenţă Renault a avut o mare răbdare în privinţa lui, deoarece a vândut doar 22.000 de unităţi, iar cererea a crescut în sfârșit, abia, începând cu 2019. Şi iată că acum a venit momentul pentru a doua generaţie.

Noua interpretare se numeşte Duo şi va exista sub aripa brandului Mobilize, pe care Renault Group l-a creat special pentru serviciile de nouă mobilitate, precum leasing, car sharing şi abonamente auto.

Caracteristici cheie:

  • Formatul și construcția lui Twizy au fost păstrate cu grijă. Duo este cu 90 mm mai lung și cu 60 mm mai lat decât predecesorul său: 2.430 mm și 1.300 mm respectiv. Pentru a vă imagina dimensiunile sale, aflaţi că trei astfel de vehicule electrice pot fi aranjate simultan într-un singur loc de parcare standard.
  • Noul Mobilize Duo este un cvadriciclu cu o cabină cu două locuri (unul după altul). Scaunul şoferului este glisant pe lungime într-un interval de 20 cm. Dezvoltatorii promit că un pasager cu o înălțime de până la 180 cm se poate simţi comod pe scaunul posterior. Blocurile optice de la exterior sunt LED.
  • Corpul maşinii este realizat dintr-un cadru tubular care este acoperit cu panouri exterioare din polipropilenă, fără vopsea. Casetele de protecție din față și din spate sunt unificate şi au granule concepute special pentru a reduce semnele de uzură pe măsură ce trece timpul și pentru a face zgârieturile invizibile. Duo mai este într-o proporţie de 50% fabricat din materiale reciclate, iar ulterior, dacă unele părţi se vor strica în timp, până la 95% din piese și componente vor putea fi reciclate!
  • Principalele neajunsuri ale lui Twizy au fost remediate: noul model are uși cu drepturi depline cu geamuri (se deschid în sus), a apărut un sistem de ventilație interioară și încălzire în scaune. Airbagul frontal pentru şofer (în volan) a fost păstrat. Panoul frontal este realizat stilistic sub forma unui casetofon vechi, conține cel mai simplu afișaj de bord, un selector al modurilor de transmisie, un difuzor audio, port USB și un suport pentru smartphone.
  • La fel ca Twizy, noul Mobilize Duo este oferit în două versiuni. Ambele au motor electric pe puntea din spate. 
    • Varianta de bază din Franța poate fi condusă de adolescenți cu vârsta minimă de 14 ani. Are un motor electric generator de 5 CP și o viteză maximă limitată la 45 km/h
    • Puterea versiunii superioare nu a fost anunțată (pentru care e necesară permis de categoria B), însă viteza sa maximă ajunge la 80 km/h.
    • Bateria litiu-ion este furnizată de compania chineză Envision, are o capacitate mărită de la 7 la 10.4 kWh, astfel încât autonomia se poate ridica până la 140 km.
  • Planurile includ și facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă: vehiculul va putea transporta un scaun cu rotile pliabil și poate veni cu un kit pentru a se potrivi comenzile necesare de pe volan.
  • Vine cu conectivitate nativă, care este esențială pentru gestionarea flotelor companiei, a serviciilor de partajare și a serviciilor de micro-mobilitate. Acest sistem încarcă unele date în timp real de la vehicul (de exemplu, încărcarea bateriei sau locația acestuia) pe un server securizat, care le poate transmite apoi către platformele de management al flotei ale companiilor sau ale operatorilor.
    • Soluția Mobilize este actualizabilă deoarece se actualizează de la distanță (prin tehnologia FOTA). În acest fel, serviciile conectate pot fi activate sau dezactivate atunci când și pe măsură ce preferințele clienților se schimbă. 
    • În mod similar, unele dintre caracteristicile vehiculului pot fi, de asemenea, îmbunătățite în timpul ciclului său de viață.
  • Duo are, de asemenea, un sistem de acces fără cheie și de aprindere folosind smartphone-uri, astfel încât mai mulți utilizatori vor fi ușor să împartă vehicule în flotele companiei sau ale operatorului.
  • Capota mică din față oferă acces la cablul de încărcare fix al lui Duo, care poate avea un conector standard sau Type 2.

Dacă Twizy a fost produs mai întâi în Franța și apoi în Coreea de Sud (de către divizia Renault Samsung), atunci Mobilize Duo va fi produs în Maroc – la aceeași fabrică Renault unde au fost produse anterior modelele Dokker. 

Noua mașină electrică va deveni baza carsharing-ului marca Mobilize, însă va putea fi cumpărată şi de clienți corporativi sau privați! Va fi disponibilă de la sfârșitul anului 2023. 

Iar în 2024 va apărea o versiune cargo Mobilize Bento: este același Duo, însă cu un compartiment de marfă etanș cu un volum de 700 de litri în locul scaunului din spate.

Premiera publică a noului Mobilize Duo va avea loc peste câteva zile la Salonul Auto Internaţional de la Paris. Tot acolo va fi arătat conceptul Mobilize Solo, dezvoltat de către Renault Indian studio. Acest vehicul are un singur loc (cel de condus), măsoară 1.370 x 900 x 1750 (L x l x h) şi şase unităţi pot încăpea într-un loc de parcare standard.

Solo are trei roți: două frontale ce asigură tracţiunea şi una posterioară ce asigură direcţia. Corpul său este asimetric și se deschide doar pe partea stângă. Cockpit-ul și corpul poate fi ușor schimbat. Structura Solo Concept este realizată 50% din materiale reciclate, iar vehiculul este 95% reciclabil. Totodată suportă trei moduri de alimentare: tradiţional prin cablu plug-in, wireless sau prin schimb complet de baterie.

În interior, scaunul rabatabil se rotește în față pentru a deschide un compartiment de depozitare adânc conceput pentru a încăpea o geantă. Șoferul stă ca pe un scaun obişnuit, iar o centură de siguranță nu este prevăzută. În locul unui volan tradiţională există o manşă pe care se află comenzi pentru acceleraţie şi frână. Mai aflăm că viteza-i maximă e limitată la 25 km/h, are un airbag, iar oprirea de urgenţă este un buton activat cu piciorul.

Cum rămâne deci cu securitatea? Dezvoltatorii vorbesc despre asta evaziv, spunând că Solo este din toate punctele de vedere mai bun decât un scuter electric sau monociclu. Data startului producţiei nu a fost numită şi, probabil, varianta de serie ar putea fi revizuită.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/