Un bărbat din SUA, condamnat la închisoare pentru ce a făcut cu Veyron-ul său acum cinci ani (video)

0

O instanţă de judecată din SUA l-a condamnat pe un bărbat din Texas la 12 luni şi o zi de închisoare, pentru tentativă de escrocherie cu ajutorul hipercarului său Bugatti Veyron, scrie Carscoops.

În anul 2006, Andy House, şi-a cumpărat un supercar cu 1.001 CP pentru suma de un milion de dolari şi l-a sigurat pentru suma de 2.2 milioane, plătind încă 20.000 de dolari. Trei ani mai târziu, în 2009, bărbatul în mod intenţionat a ajuns cu maşina în largul Golfului Mexic. Hipercarul a intrat în apă sărată şi nu a mai putut fi restaurat.

În acele momente, House a declarat poliţiştilor că accidentul s-a produs din cauza neatenţiei sale, încercând să se aplece ca să i-a un telefon şi să răspundă la un apel. Potrivit unei alte versiuni, proprietarului a spus că a pierdut controlul automobilului, încercând să evite o coliziune cu un pelican care zbura aproape de suprafaţa solului.

În consecinţă, House a cerut de la compania de asigurări acele 2.2 milioane de dolari, însă ghinion, angajaţii firmei au găsit un martor ocular care a filmat toată scena, ulterior postând-o pe Youtube.

Ancheta în acest caz a durat cinci ani de zile. Într-un final, House şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la închisoare. Anterior, americanul risca 20 de ani de puşcărie, însă a primit doar 366 de zile după gratii şi va trebui să achite o amendă de 600.000 de dolari. După ce va fi eliberat, bărbatul va fi supravegheat de către autorităţi încă trei ani de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata