(video) Subaru a făcut la comandă “cel mai nebun” WRX STI! Este din carbon şi va fi folosit pentru Gymkhana

Subaru of America a dezvăluit cele mai “nebun” (chiar aşa îl califică producătorul) WRX STI făcut vreodată, un distrugător de anvelope personalizat, construit special pentru a fi în centrul atenţiei următoarei serii a proiectului Gymkhana realizat de Hoonigan, compania lui Ken Block.

Amintim că legenda americană a spus anterior că Gymkhana 10 este ultima cu implicarea sa, iar locul îi va fi ocupat de pilotul Subaru Motorsports USA Travis Pastrana.

Bazându-se pe experienţa sa în rally și rallycross, acest automobil one-off aruncă cartea de reguli cu unicul obiectiv – de a lua Gymkhana la nivelul următor. Gymkhana este o disciplină sportivă care are loc pe trasee complexe, a căror configurație este determinată de conuri, anvelope și diverse obstacole, iar pe toată durata deplasării şoferul trebuie, practic, să nu se oprească din a derapa şi a se roti la 360 de grade.

Subaru și Hoonigan au anunțat în luna mai că Travis Pastrana va prelua seria Gymkhana pentru 2020, aducând-o înapoi la rădăcinile sale (primele două episoade l-au arătat pe Ken Block conducând modele Subaru WRX STI), dar cu promisiunea unui nou concept. Cu experienţa de zeci de ani a lui Pastrana în rally, rallycross, supercross, freestyle motocross, NASCAR și cascadorii, Subaru a fost însărcinat cu livrarea unui vehicul care ar putea face lucruri pe care nicio altă mașină văzută în seria Gymkhana nu le-a putut face sau nu i s-a cerut să facă.

Rezultatul a cerut experienţa de ani buni de zile a Subaru în motorsport, precum și creativitatea partenerului tehnic Vermont SportsCar, pentru a construi un sedan bazat pe modelul de producţie, la limita a ceea ce a fost posibil.

Acest accent pe performanță extremă este evident din orice unghi, datorită unui corp realizat integral din fibră de carbon brută, cu un extrem de agresiv și testat în tunelul eolian kit exterior aerodinamic, unul de care nu a mai fost văzut pe un vehicul pentru Gymkhana construit înainte.

Cu un motor boxer custom sub capotă (turbo, 2.5 litri, patru cilindri, puterea ar trece de 500 de cai, deşi nu s-a anunţat), un eşapament care scuipă flăcări prin capotă, suspensie cu o cursă lungă, AWD şi un interior de curse făcut după specificaţiile cerute de Pastrana, acest WRX STI este născut pentru a rupe în bucăți anvelope (Yokohama Advan pe maşina din imagini) și a sparge toate așteptările.

“Acest STI este incredibil! Nu am mai avut ocazia să facem acest lucru până acum, să construim o mașină fără restricții. Motor, suspensie, aero – totul este nelimitat, foaie curată. Este nebun de rapid, ușor de controlat și de derapat cu el. Gymkhana este o nouă provocare pentru mine, dar vreau să ridic ștacheta, iar aceasta este mașina potrivită pentru a face acest lucru”, a declarat pilotul.

Noul episod Gymkhana ar trebui să fie difuzat înainte de sfârșitul acestui an. Între timp, iată ce poate face maşina:

Cmentariile sunt închise