(video) România: Se pregătește o vinietă pentru șoferii străini care vor tranzita orașul București

Primarul general al capitalei României a anunțat, miercuri, punerea în dezbatere a unui proiect de hotărâre, care ar urma să intre în vigoare din 2020 și care prevede interzicerea autoturismelor non Euro, Euro 1 și Euro 2 în centrul Bucureștiului.

De asemenea, șoferii mașinilor care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov vor plăti o taxă (vinietă) pentru a tranzita orașul. Prețul acesteia va fi de 1.900 de lei anual sau circa 8.000 de lei moldovenești.

Vezi și: Oraşele cu cele mai mari ambuteiaje: Bucureştiul este al treilea în Europa

Astfel, conform proiectului inițiat de Gabriela Firea, pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau state care tranzitează Bucureștiul, inclusiv cele din Republica Moldova, prețul vinietei electronice Oxigen-B va fi de 10 lei pe zi (42 MDL) sau de 1.900 de lei anual.

Autoturismele care au normă de poluare non Euro, Euro 1 sau Euro 2 vor fi complet interzise în centrul Bucureștiului. Zona ar putea fi Piața Victoriei, Ștefan cel Mare, Șincai, bd. Libertății, strada Presei, str. Mihai Eminescu, bd. Nerva Traian, Calea Șerban Vodă, Cale 13 Septembrie, str. Izvor și alte câteva străzi.

Pentru autovehiculele care au normă de poluare Euro 3, accesul în centrul orașului va fi permis numai după achiziționarea unei viniete electronice în valoare de 75 lei/lună (311 MDL) sau 900 de lei pe an (3.730 MDL).

Mașinile care au normă de poluare Euro 4, 5 și 6 și hibrid sau electrice au acces pe toate drumurile din București. De la plata vinietei vor fi scutite autovehiculele care aparțin serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.

Amenda pentru cei care nu vor respecta prevederile va fi de la 1.500 de lei la 2.000 de lei (6.216 – 8.288 lei moldovenești). Proiectul ar urma să fie supus votului Consiliului General al Capitalei în luna septembrie, iar dacă va fi adoptat va intra în vigoare din ianuarie 2020.

Vezi și: Primul oraș din România care va interzice utilizarea maşinilor sub categoria Euro 3 inclusiv și non-Euro

Sursă: Digi24

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/