(video) Un minor din Chişinău, suspectat că a răpit cel puţin 16 automobile în două luni de zile. Are 17 ani

0

Un minor în vârstă de 17 ani, domiciliat în capitală, a fost reținut de curând de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica și Buiucani din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea mai multor răpiri a unităților de transport.

Polițiștii au fost alertați de către proprietari, comunicând că își parcau maşinile seara, iar a doua zi dimineața nu le mai găseau. În acest context la inspectoratul Botanica cu plângere s-au adresat şase persoane, iar la inspectoratul Buiucani au fost înregistrate două cazuri.

Automobilele răpite de individ erau de model Toyota, Dacia, Opel, VW şi Mercedes-Benz. Ulterior erau depistate de forțele de ordine abandonate și avariate. Prin acțiunile lui a cauzat un prejudiciu material proprietarilor în sumă totală de 126.000 lei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, suspectul a fost localizat și reținut, acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual-penale polițiștii au stabilit că minorul, pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, a comis cel puțin 16 cazuri de răpire a unităților de transport pe teritoriul capitalei.

În cadrul audierilor minorul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că pătrundea în automobile prin deteriorarea lacătului, după care le răpea cu scopul de a se plimba prin capitală şi ulterior le abandona.

Este de menționat că minorul de nenumărate ori a fost cercetat penal pentru infracțiuni similare. În privința lui au fost pornite mai multe cauze penale pentru răpirea unităților de transport, infracțiune care, conform legislației în vigoare, se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată, ofițerii de investigație întreprind măsuri speciale de investigație în stabilirea complicității lui și în alte cazuri săvârșite pe teritoriul capitalei, cât și a altor persoane implicate în aceste infracțiuni.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Situaţia ciudată a unui şofer din Chişinău după ce maşina i-a fost spartă. Hoţul umbla după piese de Prius cu un Prius

https://autoblog.md/video-reportaj-de-ce-toyota-prius-prezinta-un-interes-sporit-pentru-hotii-de-piese-auto-din-moldova/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata