(video) Experiment bizar: Călătorie de aproape 3000 de km cu o Tesla Model S, fără a fi încărcată de la staţii

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Matt Mikka de la Warped Perception a ajuns la concluzia că opririle dese pentru încărcarea electromobilului său, o Tesla Model S, sunt incomode şi devin plictisitoare, astfel că s-a gândit la o soluţie, „cea mai optimă”. Dintr-o maşină electrică această Tesla a devenit una hibridă.

Motorul cu ardere internă pe care l-a folosit pe post de generator de curent electric, pentru care i-a găsit loc în portbagaj, într-un spaţiu amenajat corespunzător, este unul simplu cu un singur cilindru şi volum de 400 cm3, care produce în jur de 15 cai putere.

Cu un singur plin al rezervorului de carburant montat pentru funcţionarea motorului, dar şi o baterie încărcată complet la începutul călătoriei, a reuşit să parcurgă în total 1.800 de mile (2.900 km). Propulsorul cu ardere internă a funcționat în fiecare zi timp de o săptămână, astfel că în toată călătoria nu s-a făcut nicio oprire la vreo staţie de încărcare cu energie electrică.

Totuşi, experiența nu a fost cea mai confortabilă. Motorul continua să funcționeze chiar și în parcările hotelurilor în care și-a petrecut nopţile și era destul de zgomotos. 

Și, pentru că motorul pe care l-a ales ca generator era relativ mic, nu putea furniza suficientă energie electrică pentru a permite acestui Model S să mențină viteze mai mari fără a pierde starea de încărcare. A fost adesea nevoit să se oprească și să lase mașina să se încarce pe marginea drumului, de obicei când rămânea cu 2% în baterie. Mai mult, a fost chiar şi oprit de poliţie pentru… condus prea încet din cauza celor enunţate anterior. 

Una peste alta, a fost un experiment interesant, dar Matt nu este mulțumit de performanța generatorului, așa că vrea să încerce ceva despre care spune că va îndeplini sarcina și mai bine.

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata