(video) Un nou record mondial! O Tesla Model S cu autonomie de cel puţin 1200 de km a apărut pe drumuri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Startup-ul Our Next Energy (ONE) din Michigan, care dezvoltă noi tipuri de baterii, a experimentat una dintre soluțiile sale pe o Tesla Model S. S-a dovedit că electromobilul cu bateria alternativă a putut parcurge 752 mile (1.210 kilometri) în mod de exploatare real pe drumurile publice, în timp ce pe standul dinamometric a demonstrat o autonomie chiar mai mare.

Cel mai important în tot acest experiment este că Model S nu a fost modificat nicicum din punct de vedere aerodinamic sau al compartimentului unde stă bateria!

Baza pentru experiment a fost un Model S Long Range Plus. Această versiune este echipată cu o baterie de 103.9 kWh și poate parcurge până la 647 de kilometri cu o singură încărcare. Inginerii de la ONE au reușit să plaseze o baterie de 207.3 kWh (cu densitate energetică de 416 Wh/L) în spațiul standard al electromobilului, ceea ce practic i-a dublat performanţa în termeni de autonomie.

Testele rutiere au fost efectuate pe drumurile din statul american Michigan, viteza medie fiind de 88 km/h. Iar atunci când s-a rulat pe standul dinamometric cu aceeași viteză, echipa de experţi a înregistrat un rezultat absolut incredibil de 1.420 de kilometri cu o singură încărcare!

De notat că bateria experimentală numită Gemini încă nu este gata 100%!

„Vrem să accelerăm adoptarea vehiculelor electrice prin eliminarea anxietății de autonomie, care îi reține pe majoritatea consumatorilor de astăzi în a achiziționa unul. Suntem acum concentrați pe evoluția acestei baterii într-un nou produs numit Gemini, care va permite călătorii pe distanțe lungi cu o singură încărcare, îmbunătățind în același timp costurile și siguranța, folosind materiale durabile.

Vehiculele electrice de astăzi au o adoptare mai mică din cauza limitărilor de autonomie. Chiar și vehiculelor electrice cu cea mai mare autonomie vândute astăzi le lipsește surplusul de energie necesar pentru a depăși factori precum conducerea la viteză mare, vremea extremă, terenul muntos sau tractarea remorcilor în condiții reale. Acești factori pot duce la o pierdere de peste 35% din autonomia nominală, cauzând neplăceri și anxietate în călătoriile rutiere. Bateria ONE Gemini își propune să elimine autonomia ca o barieră în calea adoptării vehiculelor electrice prin dublarea energiei disponibile la bord în același spațiu-pachet.

Până acum, abordarea industriei pentru a rezolva problema autonomiei este de a adăuga mai multe stații de încărcare. Cu toate acestea, bazarea pe stațiile de încărcare rapidă prezintă alte obstacole, cum ar fi așteptarea în rânduri lungi, neîncărcarea la fel de rapidă cum este anunțat și limitarea la o încărcare parțială, ceea ce duce la necesitatea opririi la fiecare 240 de km.

ONE și-a proiectat soluția, bateria Gemini, pentru a evita cu totul această experiență, oferind suficientă autonomie pentru ca fiecare consumator să facă dintr-un vehicul electric singurul său vehicul!”

Mujeeb Ijaz, CEO ONE

Our Next Energy, Inc. (ONE) este un dezvoltator de sisteme inovatoare de stocare a energiei din Michigan. Fondată în 2020 de Mujeeb Ijaz, un inginer de sisteme de baterii cu peste 30 de ani de experiență, echipa de ingineri ONE se concentrează pe chimicale mai sigure pentru baterii, care utilizează materii prime durabile, creând în același timp un lanț de aprovizionare fiabil, cu costuri reduse și fără conflicte. 

ONE va începe producția primului său produs, Aries, la sfârșitul anului 2022 și va demonstra un prototip de baterie Gemini de producție în 2023.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise