(foto) Tesla anunţă despre al şaselea electromobil care îi va completa gama de modele

După Model S, X, 3, Y şi Cybertruck, Tesla anunţă despre al şaselea electromobil care îi va completa gama de modele. Primele detalii au apărut în spaţiul online alături de o primă schiţă.

Tesla va construi o nouă mașină electrică unică, care va fi vândută doar pe piața chineză din câte se pare, într-o primă etapă. O imagine cu misteriosul electromobil a fost distribuită de reprezentanții companiei prin intermediul messenger-ului local WeChat. Aceasta ne arată că noul vehicul se va asemăna parțial cu Model Y, însă va fi şi mai compact.

Tesla intenționează să atragă specialiști din China care vor lucra la noua mașină electrică. Aspectul îi va fi creat și ținând cont de nevoile și preferințele locale.

În cadrul unui eveniment dedicat startului livrărilor de Model 3 produse în China către clienți și lansarea programului Model Y săptămâna trecută, CEO-ul Elon Musk a declarat că Tesla va proiecta o mașină electrică în China pentru piața mondială.

“Cred că ceva care ar fi super mișto ar fi – și așa vom face, vom încerca să o facem – vom crea un centru de cercetare şi dezvoltare în China pentru a proiecta de fapt o mașină originală în China pentru consum larg, internaţional. Cred că acest lucru va fi foarte interesant. Cred că China are unele dintre cele mai bune arte din lume și cred că este ceva care ar fi apreciat la nivel mondial. Cred că ar trebui să fie făcut și vom face asta”.

Chiar ieri, Tesla a făcut un anunț oficial despre aceasta și a făcut un apel la oamenii interesaţi ca să solicite locuri de muncă la viitorul centru. Anunţul a fost făcut pe contul oficial de WeChat al Tesla, acolo unde a şi apărut teaserul:

Amintim că recent, Tesla a deschis în timp record o nouă uzină în China și a lansat producția locală de Model 3. Ulterior a devenit cunoscut faptul că producătorul auto intenționează să deschidă și un centru de cercetare. În contextul celor spuse, inclusiv cu referire la noua maşină, aflăm că Elon Mask are planuri și mai serioase pentru această piață.

Mai există informaţii neoficiale că modelele electrice globale ale companiei ar putea fi ușor transformate special pentru piața chineză. Nu se știe deocamdată când se va întâmpla acest lucru și care automobil va fi primul. Acum, planul prioritar este stabilizarea producției de Model 3 și reducerea costului maşinii la 37.000 de dolari, aproximativ la acelaşi preţ pentru care se oferă pe piaţa din SUA.

Uzina Gigafactory 3 a fost deschisă în ziua de 3 ianuarie 2020 în Shanghai. Acum asamblează Model 3 cu un nivel de localizare de 30 la sută, dar până la sfârșitul lui 2020 această cifră ar trebui să ajungă la 100%. Următorul pe linia de asamblare va fi crossoverul Model Y.

Inițial, fabrica a fost proiectată să producă aproximativ 250.000 de vehicule electrice și pachete de baterii pe an. În timp, capacitatea de producție îi va fi dublată. Amintim că aceasta este prima uzină a Tesla din afara Statelor Unite.

Vezi şi:

https://autoblog.md/tesla-a-devenit-cel-mai-scump-producator-auto-american-mai-scump-decat-ford-si-gm-la-un-loc/

https://autoblog.md/video-viral-cum-patrunde-apa-prin-parbriz-intr-o-tesla-noua-din-uzina-explicatia-companiei/

https://autoblog.md/video-proprietarul-unei-tesla-model-s-primul-care-a-intrat-in-2020-cu-peste-un-milion-de-km-parcursi/

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/