Problemă: În mașinile Tesla pot urca şi muri rozătoare mici

O nouă problemă legată de maşinile Tesla a fost scoasă la iveală după ce au fost înregistrate mai multe cazuri: cablajul lor poate atrage șobolani și șoareci!

Se întâmplă pentru că producătorul auto folosește cabluri cu material izolant din soia reciclată în loc de produse petroliere. Rozătoarele ajung astfel la aceste componente organice și le mănâncă.

New York Post este una dintre entitățile de presă care a realizat un material la acest subiect, iar drept sursă a folosit o scrisoare trimisă la adresa redacţiei de către Sarah Williams, un medic în vârstă de 41 de ani din Manhattan. Ea deţine un Model 3 din 2018 pe care îl folosește pentru a face naveta până la locul de muncă în Bronx, dar este nevoită să se deplaseze cu transportul public deja de peste o lună.

Sarah a mers cu maşina la service centru oficial Tesla din cauza unei defecțiuni a aparatului de aer condiționat. Când experții au scos torpedoul, un șoarece mort a căzut din el, animalul şi fiind cel care a deteriorat cablajul.

Compania a refuzat să înlăture problema gratuit pentru că ceea ce s-a întâmplat nu cade sub incidența garanţiei. Astfel spus, procesul de reparație a durat mai mult de o lună și în tot acest timp costul său a crescut la peste 5.000 de dolari!

Iată şi răspunsul biroului central al Tesla la astfel de reclamaţii din partea clienţilor: “Majoritatea producătorilor de mașini folosesc soia în izolația firelor pentru mașinile noi, deoarece este mai ieftin și mai bun pentru mediu. Utilizarea acestui material nu poate fi considerată un defect de proiectare sau utilizare. Având în vedere că Tesla nu are control asupra tuturor factorilor, nu putem acoperi acest caz de garanție”.

În contextul celor spuse, aflaţi că un inventator britanic pe nume Toby Bateson a dezvoltat deja un dispozitiv pentru protejarea mașinilor de șobolani. Citat pentru o reacţie, acesta a declarat că doar în ultimul an a fost contactat de aproximativ 150 de posesori de Tesla care s-au confruntat cu lăcomia rozătoarelor.

Dispozitivul său RatMat reprezintă o construcție modulară din “covoraşe” cu o suprafață metalică, alimentată cu energie electrică. Acestea sunt așezate în jurul mașinii sau plasate sub roți, astfel încât rozătoarele să nu poată intra în mașină. Costul unui set pentru un loc de parcare variază între 1.500-1.700 de dolari.

Vezi şi: (foto) Fenomen în China. Posesorii locali de maşini Tesla au început să-şi monteze camere de bord lângă pedale

Cmentariile sunt închise