(foto) Fenomen în China. Posesorii locali de maşini Tesla au început să-şi monteze camere de bord lângă pedale

Proprietarii de vehicule electrice Tesla din China au început să instaleze în maşinile lor camere de bord orientate spre a filma setul, ansamblul de pedale. Măsura este numită drept asigurare în caz de accident pentru că în ultima perioadă cele cu implicarea electromobilelor mărcii americane au devenit tot mai frecvente.

Aproape în toate cazurile vinovat s-ar face sistemul Autopilot, deşi producătorul auto, care poate monitoriza maşina de la distanţă, neagă asta şi pune responsabilitatea completă pe cei din spatele volanului.

Deşi produce local maşini ca pâinea caldă, Tesla a avut probleme în ultima vreme în China. S-a început cu acuzații de spionaj în privinţa clienților, după care un scandal l-a generat o posesoare de Model 3 în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Shanghai. Acolo a urcat pe acoperişul unui electromobil din stand, purtând un tricou pe care scria “Frâne Defecte”, protestând astfel că din cauza unei erori în sistem, mașina electrică aproape că a ucis patru membri ai familiei sale.

Tesla a negat toate acuzațiile. La început, reprezentanții companiei au spus că nu vor face compromisuri până când pretențiile femeii nu vor fi demonstrate prin documente. Dar după ceva timp, Tesla și-a cerut scuze, însă a refuzat să compenseze costul automobilului distrus.

Sub presiunea publicului și a presei chineze, Tesla a decis chiar să facă un pas fără precedent pentru sine: a furnizat unui portal de ştiri local un jurnal (log) detaliat cu toate acțiunile șoferului. Reieșind din cele notate, pedala de frână a fost într-adevăr apăsată înainte de coliziune, dar se presupune că nu cu o forță suficientă.

În legătură cu ceea ce se întâmplă, proprietarii vehiculelor electrice au început să instaleze camere video orientate spre pedale. Potrivit acestora, dacă vor avea un accident, vor publica un videoclip pentru a-și dovedi nevinovăţia.

O astfel de “manevră” este un semn că nu toţi clienții au încredere în Tesla ca sursă de informații cu privire la accidentele care implică propriile mașini. Dacă imaginea companiei este deteriorată semnificativ, atunci planul pentru o creștere rapidă a vânzărilor pe piața chineză poate fi zădărnicit, iar cea mai mare parte a produselor noii fabrici Tesla din Shanghai va fi exportată.

Cmentariile sunt închise