Videoclipul zilei: Cum se “ştampilează” maşinile Tesla la fabrica din Shanghai

Tesla a lansat un videoclip impresionant care arată producția de la Gigafactory Shanghai, fabrica auto care a fost construită într-un timp record de doar 168 de zile de muncă.

Acolo, asamblarea vehiculelor electrice Model 3 a fost stăpânită cu un grad ridicat de automatizare!

Elon Musk, fondatorul Tesla, s-a concentrat inițial pe crearea propriei producții, fără să o încredinţeze pe mâini străine, acesta şi fiind unul dintre motivele pentru care unele modele au întârziat şi vor întârzia să apară pe piaţă.

Potrivit lui Musk, compania ar trebui să considere o uzină ca fiind unul dintre produsele sale, un fel de mașină care produce alte mașini. Numai o astfel de soluţie va putea permite atingerea unei viteze de asamblare fără precedent pentru industria auto.

(video) Cum este asamblată o Tesla Model 3. Vezi totul în mai puţin de un minut

În viziunea omului de afaceri, prima linie de producție pentru Model 3, care a fost iniţial implementată în SUA, a fost o “versiune 0.5”, dar în câțiva ani gradul de automatizare va ajunge la “versiunea 3.0” când oameni nu vor exista deloc pe linia de producție. Oamenii doar vor deservi mașinile, le vor îmbunătăți și se vor ocupa de înlăturarea defectelor.

Astfel spus, în viitor calitatea asamblării electromobilelor Tesla este de aşteptat să fie mai mare pentru că manual nimeni nu se va mai ocupa de acest lucru

La fabrica Gigafactory din Shanghai, China, încă nu s-a ajuns la o “versiune 3.0”, însă linia de producţie este semnificativ mai avansată decât cea din SUA. Acest lucru este demonstrat de performanță: la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din acest an, linia a produs 4.000 de mașini pe săptămână!

Chiar şi fără a lua în considerare creșterea ulterioară a acestei performanţe, cifra corespunde producției a 200.000 de vehicule pe an. Şi rețineți că linia a atins un astfel de indicator după doar șapte luni de la momentul lansării activităţilor.

Vezi neapărat:

(video) Test Drive: Tesla Model 3 Long Range – cu autopilotul prin Moldova

Cmentariile sunt închise