(video) Lotus Evija X a stabilit al treilea cel mai rapid timp pe Nürburgring din istorie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lotus Evija X, un hypercar electric unicat, puternic modificat, a stabilit un timp fulminant de 6:24.047 minute pe circuitul Nürburgring Nordschleife. Realizarea îl transformă în al treilea cel mai rapid vehicul care a parcurs vreodată circuitul.

Lotus nu a dezvăluit întreaga amploare a modificărilor, dar acestea includ în mod vizibil o serie de upgrade-uri aerodinamice extreme și un interior dezgolit.

Lotus a dezvăluit foarte puține informații tehnice despre Evija X, însă acesta figurează ca prototip în clasamentul oficial. Se pare că acest împarte cu mașina stradală monococul din carbon, bateriile și electromotoarele.

Aflăm că Evija X generează 1479 kW (2011 CP). Mașina stradală oferă din patru electromotoare 1500 kW (2039 CP) și 1704 Nm.

Singurele mașini mai rapide decât Evija X sunt VW ID.R (6:05.336) și Porsche 919 Hybrid Evo (5:19.546), ambele fiind construite de la zero ca mașini de curse. Pentru comparație, liderul printre mașinile stradale, Mercedes-AMG One, a parcurs un tur în 6:35.183 minute.

Ceea ce este mai impresionant este că Lotus crede că Evija X poate fi mai rapid. Încercarea din imagini a fost înregistrată într-o zi umedă de la mijloc de octombrie 2013, așa că așteptările erau scăzute. La volan a fost pilotul Dirk Müller. Cu toate acestea, turul a fost suficient de rapid pentru ca Lotus să ni-l arate astăzi.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise