(video) Record! Noul Mercedes-AMG ONE – numărul 1 şi pe Nürburgring-Nordschleife

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-AMG anunţă cu mândrie că noul ONE a preluat coroana pe Nürburgring-Nordschleife. Cu un timp oficial măsurat și legalizat de 6:35.183 minute, necesar pentru parcurgerea a 20,832 de kilometri, hiper mașina cu tehnologii din Formula 1 a stabilit un nou record pentru vehiculele de producție autorizate pentru a folosi drumurile publice, precum și pentru o mașină din categoria super sport.

Şi nu s-a făcut uz de niciun fel de cuşcă de protecţie montată în habitaclu, ori scaun de curse special!

Conducerile record din 28 octombrie 2022 au fost greu de bătut din punct de vedere al emoției. Exact la ora 17:14:31, pilotul de curse și ambasadorul mărcii AMG, Maro Engel, a ieșit pe pistă pentru ultima încercare a zilei și s-a autodepășit, deşi pista ar fi fost închisă oficial la ora 17:15.

Pilotul DTM a profitat de ultima ocazie, a inclus modul Race Plus și a îmbunătățit timpul pe tur până la noul record oficial de 6:35.183 minute. Iar pe baza variantei de pistă cunoscută din Super Testul organizat de revista sport auto (20,6 km), timpul pe tur este de 6:30.705 minute.

Viteza maximă atinsă pe cel mai lung şi drept tronson, aproape de final, a fost de aproximativ 340 km/h (352 km/h e viteza maximă pe care o poate dezvolta ONE).

La început, nu părea că s-ar putea stabili vreun record. Vremea a fost însorită, cu vânt slab, dar pista era – tipică pentru Nürburgring toamna – încă umedă și parțial murdară în unele zone. În unele secțiuni, cum ar Kesselchen, linia ideală nu se uscase încă complet. Una peste alta, nu erau condiții ideale – mai ales pentru un vehicul din această clasă de performanță extremă. Până când pista a fost acceptabilă pentru un prim tur rapid, timpul rămas disponibil s-a redus la mai puțin de o oră. Cu temperaturi ale aerului și asfaltului de puțin sub 20 de grade Celsius, acest lucru a fost suficient doar pentru maximum patru tururi rapide.

Mercedes-AMG a adus două ONE pe Ring, echipate cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO, pentru ca timpul limitat să fie folosit eficient. Conform specificațiilor Nürburgring 1927 GmbH & Co. KG, ambele vehicule au fost inspectate și documentate de TÜV Rheinland pentru a se asigura că erau în producție de serie. Un notar a confirmat starea corectă a vehiculelor și executarea corectă a rulajelor de evidență.

Mercedes-AMG este primul producător de mașini care s-a aventurat pe Nürburgring-Nordschleife cu o astfel de hipermașină și a stabilit recorduri oficiale acolo. Prin urmare, Mercedes-AMG ONE este nu numai cel mai rapid vehicul street legal de pe Nordschleife, ci și numărul 1 în categoria “super sports car”.

Timpii rapizi pe tur au fost măsurați cu precizie de experții terţi ai “wige SOLUTIONS”””. De asemenea, un notar independent a certificat starea corespunzătoare a vehiculului și măsurătorile cu un certificat de 11 pagini.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/