Marii producători europeni de camioane vor renunța la motoarele diesel cu 10 ani mai devreme decât se planifica

Conducerea celor mai mari producători de camioane din Europa urmează să-şi anunțe planurile proprii de a opri vânzarea produselor cu motoare diesel până în 2040, cu zece ani mai devreme decât era planificat inițial.

FOTO: autotriti.gr

Daimler Trucks, Scania, MAN, Volvo AB, DAF, Iveco și Ford Trucks au semnat un acord comun pentru eliminarea treptată a motoarelor cu combustie internă până în 2040, termenul limită fiind 2040. Toţi aceşti constructori de vehicule grele se vor concentra pe hidrogen, tehnologia bateriilor și combustibili curaţi din punct de vedere ecologic.

Documentul, de asemenea, cheamă membrii semnatari la investiții ample în sistemele energetice și la o taxă mai mare pentru emisiile de carbon în întreaga Europă pentru a accelera schimbările. Potrivit Financial Times, companiile în cauză intenționau anterior să abandoneze motoarele cu combustie internă până în 2050.

CEO-ul Scania, Henrik Henriksson, a declarat că producătorii sunt pregătiți să cheltuiască între 50 și 100 de miliarde de dolari pentru dezvoltare. Institutul Potsdam pentru studiul schimbărilor climatice va ajuta concernele auto în selectarea și dezvoltarea tehnologiilor celor mai potrivite.

Decizia producătorilor de camioane este motivată şi de cea a câtorva guverne europene care îndeamnă producătorii să accelereze tranziția de la motoarele tradiționale cu combustie internă la transportul ecologic pentru a nu se confrunta cu un ban al vânzărilor şi cu pierderi financiare respectiv.

De exemplu, în Regatul Unit, Danemarca, Irlanda și Țările de Jos, vânzările de autoturisme noi cu motoare diesel sau pe benzină vor înceta din 2030. Până în 2040, Franța, Spania și Scoția li se vor alătura dacă nu se va schimba nimic între timp. Iar prima ţară care va pune un astfel de capac este Norvegia – până în 2025!

Până la această oră, camioanele eco au fost dezvoltate de diverse companii de ani de zile, ajungând în mai multe faze de concepere, însă nu şi în producţia de serie încă. Noul Tesla Semi urmează să apară în 2021 dacă totul va merge conform planurilor. Toyota şi Hyundai de asemenea depun mult efort în crearea de camioane cu celule de combustie.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/