Pe traseul R1 de lângă Cojuşna va fi amenajat un sens giratoriu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În cadrul unei întrevederi a reprezentanților Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” cu administrația publică locală și agenții economici din localitatea Cojușna s-a discutat asupra subiectului sporirii siguranței rutiere.

Pentru minimalizarea accidentelor rutiere, ASD a propus ca soluție primară interzicerea virării la stânga în intersecția de pe traseul R1 km 15, spre localitatea Cojușna. Totuşi, agenții economici au solicitat revizuirea acestei propuneri, deoarece aceste modificări la trafic ar crea incomodități la circulația traficului din cadrul activităților economice din zonă.

FOTO: asd.md

O altă soluție decât cea de a modifica regimul de deplasare în intersecție este amplasarea punctelor semaforice provizorii, după darea în exploatare a drumului, care vor dirija traficul. Ulterior, în a doua parte a proiectului va fi executat un sens giratoriu care va spori nivelul de siguranță din zona dată.

Până atunci agenții economici sunt rugați să dea instrucțiuni angajaților și transportatorilor pentru a fi prudenți la trafic.

Administrația de Stat a Drumurilor este deschisă pentru a acorda suportul necesar la soluționarea problemelor de siguranță rutieră cu care se confruntă administrațiile publice locale pe traseele naționale, recepționând și analizând toate solicitările parvenite.

Cmentariile sunt închise