(video) Noul RAV4 a fost transformat de Toyota într-o limuzină de aproape 5.5 metri lungime

În Japonia, cea mai recentă generație Toyota RAV4 a fost transformată într-o… limuzină! De proiectul neobişnuit s-au ocupat angajații fabricii companiei din Takaoka, cei care, de fapt, produc modelul obişnuit pentru nevoile pieței locale.

Crossoverul-limuzină nu este planificat să apară în serie, fiind construit într-un singur exemplar ca parte a unui proiect de formare. Procesul a fost condus de specialistul Toyota Yuji Ozawa.

În total 200 de tineri angajați ai fabricii (muncitori și ingineri tehnici) au fost implicați în dezvoltarea și fabricarea mașinii unice. Apropo, au făcut-o în timpul liber, în afara orelor de muncă, astfel încât procesul de la A la Z a durat mai mult de patru luni de zile.

Potrivit lui Yuji Ozawa, proiectul a presupus realizarea a trei sarcini principale: verificarea creativităţii și abilităților personalului, consolidarea spiritului de echipă şi de a oferi din punct de vedere al produselor Toyota ceva conceptual nou, în acelaşi timp folosind la maxim resursele disponibile.

Corpul unui RAV4 obişnuit a fost extins aşa cum se procedează tradițional în cazul limuzinelor – prin adăugarea/inserarea de panouri centrale într-o maşină tăiată pe mijloc. Lungimea extensiei centrale constituie 800 mm, iar drept rezultat, lungimea totală a mașinii a crescut până la 5.400 mm.

Yuji Ozawa a declarat că cel mai dificil lucru a fost de ranforsat corpul alungit, însă această sarcină a fost îndeplinită cu succes. Rigiditatea torsională a fost verificată prin ridicarea și coborârea mașinii pe un ascensor, iar rezultatul operaţiunii a indicat că nu există denaturări sau deformări, respectiv totul a fost calculat corect.

Interesant este că, în timp ce lungimea automobilului a crescut semnificativ, greutatea a devenit mai mare cu doar 100 kg. Panourile centrale inserate au fost realizate de la zero, prin prelucrarea unei foi de metal.

În habitaclu, pasagerii de pe locurile din spate sunt acum liberi să-și întindă picioarele cât doresc de mult. Podeaua mașinii a fost acoperită cu un covor mov. De asemenea, în interior au apărut accente portocalii, iar o parte a planşei de bord a fost decorată cu o textură sub formă de carouri contrastante. Toate aceste lucruri au fost făcute independent de angajaţii Toyota, bazându-se pe abilitățile lor personale.

În plus, pe capotă şi pe aripile faţă au apărut logouri RAV4 Takaoka, însă acestea nu sunt autocolante, ci gravuri îngrijite!

Mașina, realizată în scopuri educaționale, Toyota nu intenţiona să o arate jurnaliştilor, însă pentru colegii de la CarWatch s-a făcut o excepție. Jurnalista Mariko Akiko chiar a avut ocazia să testeze maşina în calitate de pasager pe bancheta din spate. Aceasta a spus că se simte ciudat să stea într-o limuzină RAV4, dar a remarcat izolarea fonică excelentă și o calitate excelentă, lină a deplasării.

Vezi şi:

https://autoblog.md/vide-toyota-land-cruiser-a-fost-transformata-intr-o-limuzina-anti-glont-vezi-cum-arata-la-interior/

https://autoblog.md/video-toyota-rav4-de-la-primul-din-lume-la-cel-mai-bun-din-lume-vanzarile-globale-au-depasit-10-mln-de-exemplare/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/