(video) Ştiai asta? În Rusia există o companie care extinde şi blindează maşini din 1993, nu mai rău decât firmele din occident

În Federaţia Rusă există o companie – RIDA – care se ocupă de blindarea şi extinderea profesionistă a automobilelor premium, cu un nivel al lucrărilor nu mai rău decât a unor firme din occident, însă despre care mai puţin s-a auzit, deşi şi-a început activitatea din 1993!

Din lista maşinilor care pot fi transformate în fortărețe fac parte: Mercedes-Benz S-Class, Mercedes-Maybach, Range Rover Vogue, noul Mercedes-Benz G-Class, Toyota Land Cruiser 200, Lexus LX, Toyota Sequoia, Cadillac Escalade, VW Multivan, Chevrolet Express Depp, dar şi vehicule utilitare speciale Buran.

Clasele de rezistență ale maşinilor variază de la VR6 până la VR10, iar alungirea poate varia între +360..+1050 mm în dependenţă de model.

Unele dintre cele mai populare produse ale companiei sunt anume modelele Toyota LC 200 şi Lexus LX, care pot fi blindate conform clasei VR8, dar şi extinse cu câte jumătate de metru. Astfel, lungimea unui LC 200 poate ajunge la 5.450 mm, iar a unui LX până la 5.565 mm!

De toată această creştere în dimensiune au de profitat cel mai mult pasagerii: mai mult spaţiu, mai mult confort. Lungimea tuturor celor patru intrări laterale în maşini este mărită fiecare cu 250 mm şi prin urmare se montează şi uşi noi, mai lungi, astfel nefiind necesară introducerea de panouri adiţionale pe mijlocul caroseriei. Lonjeroanele cadrului sunt tăiate și în ele se inserează secțiuni transversale suplimentare.

Compania RIDA face singură ușile originale și noul panou de acoperiș, păstrând la maxim detaliile pe care le primesc maşinile din uzină. Tehnologia de producție nu este dezvăluită, dar, cel mai probabil, carcasele portierelor sunt tăiate și alungite, iar panourile la vedere sunt făcute originale, din oțel, dar prin metoda hidroformării și nu a ştanțării.

Interiorul poate fi personalizat la maxim şi la dorinţă se poate monta chiar şi un perete despărţitor, dar şi scaune suplimentare pentru ca un număr total de 6 locuri.

RIDA efectuează lucrările de extindere şi blindare la întreprinderea sa din Nijnii Novgorod, prețurile pentru redimensionare începând de la 7.1 milioane de ruble (91.500 euro), fără costul mașinii originale. Suma minimă cerută pentru blindare de clasă VR8 este de alte 10.5 milioane de ruble (135.210 euro).

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/