(video) Noua generație BMW X3 – primele detalii oficiale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La finalul dezvoltării de serie, noul BMW X3 trece prin reglajul final al tuturor sistemelor de control al șasiului și de asistență a șoferului. Se întâmplă la centrul de testare BMW Group din Miramas, în sudul Franței.

Cea de-a patra generație a Sports Activity Vehicle (SAV) din segmentul premium mid-range va fi prezentată peste câteva săptămâni cu o variate de opțiuni de propulsie. Inginerii se asigură că toate variantele, indiferent de conceptul de propulsie și de greutate, demonstrează o manevrabilitate superioară în orice situație cu ajutorul unui program intensiv de tuning.

Aflăm la moment următoarele:

  • Platforma CLAR va rămâne la bază, dar cu unele modificări.
  • Dinamica și eficiența de conducere a noului BMW X3 beneficiază de o construcție ușoară inteligentă și de proprietăți aerodinamice optimizate. Coeficientul de rezistență aerodinamică a fost redus de la 0.29 la 0.27 Cd.
  • În comparație cu predecesorul său, noul BMW X3 are, de asemenea, un ecartament mai lat și o portanță redusă pe puntea din spate.
  • Rigiditatea caroseriei și a conexiunii șasiului a fost crescută. Îmbunătățirile direcționate ale cinematicii și elasto-cinematicii ambelor punți, combinate cu o creștere cu 19% a unghiului caster a roților frontale, asigură o stabilitate direcțională vizibil mai bună.
  • Un raport de direcție sporește confortul direcției. Barele anti ruliu modificate extensiv îmbunătățesc dinamica în viraje fără a compromite confortul de rulare.
    • Noul BMW X3 va avea un mecanism de direcție Bosch EPSapa, în care servodirecția electrică este conectată la cremalieră printr-o curea. Soluția în sine nu este nouă, dar se promite un efort de direcție mai curat și mai precis. 

Vezi și: (foto) 20 de ani de BMW X3, modelul care a definit segmentul SAV-urilor de mărimi medii

Un șasiu adaptiv cu amortizoare controlate electronic va fi disponibil ca opțiune pentru noul BMW X3!

  • Standard însă va fi cea mai recentă versiune a sistemului BMW Lateral Dynamics Management. Asigură un control precis al cuplurilor de direcție necesare, limitarea patinării roților pe bază de actuator și distribuția cuplului prin Performance Control, adaptate în orice moment la situația de condus.
  • Noul BMW X3 dispune de cel mai nou BMW iDrive bazat pe BMW Operating System 9, inclusiv BMW iDrive Controller. Oferă și o selecție semnificativ extinsă de sisteme pentru conducere și parcare automatizate, comparativ cu modelul precedent.
    • Cu dotările sale standard, acesta depășește în mod clar cerințele testului de siguranță Euro NCAP, afirmă producătorul.
    • Intervențiile deosebit de sensibile ale sistemelor de asistență la frânare și direcție în comparație cu concurența sunt un alt exemplu al performanței unice de integrare.
    • Funcționalitatea remarcabilă a tuturor sistemelor de asistență se bazează pe o tehnologie de senzori de ultimă generație, precum și pe tehnologia de software, procesor și rețea.
    • Punctele de atracție ale noului BMW X3 includ Asistentul activ de schimbare a benzii de rulare și Asistentul de parcare și manevră, care permite conducătorului să controleze manevrele din exteriorul autovehiculului cu ajutorul unui smartphone.
  • Modelul M Performance s-ar putea numi M50 și va veni în locul versiunii M40i.
  • Cele mai mari jante vor fi de 22 inchi.

Premiera oficială a noii generații X3 G45 este setată pentru luna iunie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise