(update) Imaginea zilei: Alternativă mai ieftină mereu există

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update #2) Ultima şi cea mai mare ofertă în cadrul licitației a fost de 32.585 de dolari!


(update #1) Maşina a fost identificată pe Copart de către un cititor. Iată în ce stare a fost adusă din Long Island, New York. Parcursul îi este de 4.862 de mile. A fost vândută pe 3 aprilie 2023. Impactul major este menționat ca fiind în partea frontală.


De mult timp nu am mai scris aici pe blog despre fenomenul importului de maşini avariate. Interesul a cam scăzut, dacă tot a devenit deja un trend de neoprit, iar foarte mulţi cetăţeni sunt deja la curent cu ce se poate găsi, în realitate, pe piaţa maşinilor rulate din Moldova. Însă atunci când vedem vreo imagine de genul, nu putem să nu reacţionăm pentru că este ceva neobişnuit şi care se întâmplă rar.

În curând cineva se va fuduli cu un nou BMW M4 Competition M xDrive pe străzile din Chişinău. Şi nu cu unul cumpărat nou în schimbul a cel puţin 90.000 de euro fără taxe şi opţiuni, ci cu unul achiziționat cu reducere şi reparat după un accident. Coupeul sport a fost surprins transportat pe o platformă alături de două Mercedes-uri, fiind deteriorat atât în partea frontală, cât şi cea posterioară. Spaţiul dedicat pentru plăcuţa de înmatriculare este tipic american, semn că a venit de peste ocean.

Un astfel de model are sub capotă un motor pe benzină M TwinPower Turbo cu şase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri. Produce 510 CP şi 650 Nm, deşi aceste cifre pot fi schimbate foarte uşor, la tuning apelându-se tot mai des în ultima vreme de către tineri şi neliniştiţi din Chişinău. Doar cu forţele originale poate face 0-100 km/h în 3.5 secunde, iar viteza maximă poate urca până la aproape 300 de km/h.

După modificări astfel de maşini devin mai performante, dar şi mai periculoase! Să sperăm că viitorul utilizator nu-l va folosi în a încălca regulile de circulaţie sau a face gălăgie noaptea pe străzi.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise