(video) Lexus a actualizat modelul ES pentru gama anului 2023 şi introduce versiunea sa hibridă în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lexus anunţă despre o serie de actualizări pentru sedanul ES, toate pentru a-l pregăti pentru gama anului 2023. Modificările detaliate în cabină sporesc conectivitatea, aceasta fiind una dintre prioritățile de top pentru clienții de mașini premium, iar pentru majoritatea piețelor din Europa de Est și de Vest devine disponibilă noua echipare F SPORT Design.

Actualizări cheie:

  • Introdus în 2018 și actualizat în 2021, ES este cel mai popular sedan Lexus, atractiv atât pentru utilizatorii privați, cât și pentru cei de afaceri. O parte a atracției acestui model este confortul, iar ușurința în utilizare se află în centrul noului sistem multimedia. Lexus spune că este mai rapid decât sistemul pe care îl înlocuiește, având o funcționare mai intuitivă și o funcționalitate sporită. Suportă Apple CarPlay wireless, Android Auto prin cablu, navigaţie bazată pe cloud și un asistent vocal cu recunoaştere a vocii, toate fiind operabile pe acelaşi monitor de 12.3 inci.
  • Navigația bazată pe cloud oferă acces la informații rutiere și de trafic în timp real pentru o planificare mai ușoară a călătoriei și evitarea întârzierilor și poate accesa, de asemenea, informații despre prețurile locale la combustibil și parcare. Dacă se pierde conexiunea la cloud, un sistem de navigație încorporat va menține acoperirea şi conexiunea (în funcţie de piaţă).
  • ES include acum asistentul de bord „Hey Lexus”, care răspunde la comenzile vocale pentru a facilita conectarea la apeluri telefonice, operarea comenzilor audio și de climatizare, căutarea pe internet, etc. Recunoscând 19 limbi europene diferite, este capabil să recunoască și să răspundă la comentariile informale – creșterea temperaturii în cabină, de exemplu, după ce i s-a spus „Mi-e frig”.
  • Noi funcționalități de conectivitate au fost, de asemenea, obținute prin modernizarea DCM (data communication module), care permite vehiculului să comunice cu rețelele mobile și internetul.
  • Pentru o liniște sporită, acum este posibil să vă conectați la e-Care. Acest serviciu poate oferi și consiliere șoferilor, în cazul rar al unei defecțiuni tehnice, prin diagnosticarea datelor vehiculului. Prin e-Care Health Check Report, Lexus monitorizează vehiculul 24/7 și pune aceste date la dispoziția dealerilor. Acest lucru permite dealerului preferat al proprietarului să ia legătura cu el pentru a programa mașina pentru întreținere la intervalul de timp ideal.
  • Actualizarea DCM a făcut posibilă, de asemenea, proprietarilor să acceseze de la distanță maşina cu aplicația pentru smartphone Lexus Link. Aceasta poate bloca sau debloca de la distanță ușile, poate declanșa luminile de avarie și poate seta aerul condiționat sau încălzirea înainte de a intra în mașină.
  • De asemenea, consola centrală a cabinei din față a fost revizuită. Acesta găzduiește acum două suporturi pentru pahare și plasează încărcătorul wireless în afara cutiei consolei pentru un acces mai ușor. Și acolo unde anterior existau două porturi USB-A și un port auxiliar, acum există un port USB-A pentru redarea surselor de sunet de înaltă rezoluție și un port USB-C pentru încărcarea dispozitivelor mobile.
  • O altă modificare a interiorului mașinii poate fi găsită în alegerea culorilor ornamentale: Rich Cream a fost înlocuit cu Ammonit Sand.
  • Modificări ale aspectului exterior sunt acum oferite, odată cu introducerea noului model-echipare F SPORT Design. Acesta va distinge mașina cu jante negre din aliaj de 19 inchi, o gamă de 10 culori pentru exterior și patru pentru interior, plus o insignă F SPORT Design pe fiecare aripă frontală.

Modelul Lexus ES din gama anului 2023 intră în producție în august, primele livrări fiind programate pentru luna octombrie. În același timp, modelul hibrid ES 300h, până acum disponibil doar în centrul şi vestul Europei, va fi introdus pe patru piețe suplimentare – Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Modelul dat este dotat cu o unitate de propulsie Lexus Self-Charging Hybrid de a patra generaţie, cu baterie care se încarcă automat în timpul condusului, încetinirii sau frânării, fapt pentru care şoferii nu trebuie să-şi facă griji de autonomie electrică (disponibilă la viteze şi sarcini reduse) sau încărcare de la priză.

Sistemul hibrid al mașinii cuplează un motor ultra-eficient pe benzină (cu ciclu Atkinson) de 2.5 litri şi cu patru cilindri cu un motor electric ușor și compact. Puterea totală a sistemului este de 218 CP, iar consumul mixt este de la 5.2 l/100 km în ciclul combinat WLTP. Poate ajunge chiar şi la 4.3 litri în ciclu urban.

Datorită consumului redus de combustibil și a rezervorului de 50 de litri, ES 300h oferă, de asemenea, o autonomie de 960 km, lider în segment, cu un rezervor de combustibil. În comparație cu un model diesel echivalent, hibrizii Lexus sunt de obicei mai ieftin de deținut și de rulat. Necesită, de asemenea, mai puțină întreținere și piese de schimb, deoarece nu există ambreiaj, alternator sau curea de distribuție de înlocuit și, cu frânarea regenerativă, plăcuțele de frână se uzează mai puțin, la fel şi în cazul anvelopelor, datorită accelerației liniare mai line. 

Beneficiind de istoricul remarcabil al Lexus în ceea ce privește calitatea vehiculului și de durabilitatea dovedită a sistemului de propulsie hibrid cu auto-încărcare, ES 300h atinge o valoare reziduală cu 5% mai mare decât concurenții săi după 3 ani de utilizare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/