(video) Auto Shanghai 2021: Premieră – Noul Lexus ES facelift

Actuala generație Lexus ES este una care ne arată cât de repede trece timpul! Aceasta a debutat în aprilie 2018 la Salonul Auto de la Beijing şi iată că niponii au decis să nu tragă din timp şi să-l lanseze într-o formă actualizată la Auto Shanghai 2021, deşi discretă din punct de vedere al designului exterior şi interior, aşa cum au procedat în cazul lui LS facelift.

https://www.youtube.com/watch?v=YcVLRQPE6e0

Caracteristici cheie sau ce este nou:

  • Modelul actualizat a fost anunţat instant pentru toate piețele, inclusiv cea europeană şi americană.
  • Nu i s-a schimbat mult designul pentru că este un automobil care arată în continuare ok. A fost revizuită grila de radiator standard, minor barele de protecţie, au apărut noi modele de jante cu dimensiuni cuprinse între 17-19 inci şi noi culori pentru caroserie, au fost modificate doar farurile.
  • Farurile full LED adaptive dispun acum de tehnologie BladeScan AHS care a fost introdusă pe Lexus RX facelift.
    • Surse LED de lumină strălucesc pe două oglinzi de tip lamă, la viteze mari, iar fasciculul, mai mare acum, este transferat unei lentile dedicate pentru a ilumina drumul înainte. În timp ce lumina nu pare să fie în mișcare, sistemul BladeScan AHS controlează cu precizie distribuția luminii prin sincronizarea rotației oglinzilor lamă și prin comutarea și oprirea unor anume LED-uri.
    • Deoarece efectul fasciculului de fază lungă poate fi extins într-un mod mai natural, sistemul luminează pete care pot fi dificil de văzut cu sisteme convenționale de iluminat, cum ar fi aceleași acostamente.
    • De asemenea, noile elemente din faruri îi vor permite conducătorului auto să recunoască pietonii și indicatoarele rutiere mult mai devreme (inclusiv pe timp de noapte), fără a împiedica vizibilitatea şi fără a-i orbi pe colegii care călătoresc din direcția opusă.
  • În habitaclu, monitorul central este acum tactil, mutat cu 110 mm mai aproape de şofer şi uşor întors către acesta pentru mai multă comoditate în utilizare. Dimensiunea ecranului nu s-a modificat (8.0 sau 12.3 inci în funcție de echipare), dar repoziționarea sa a dus la necesitatea modificării formei planşei de bord şi la reamplasarea deflectoarelor centrale de ventilaţie, care au devenit şi mai compacte.
  • Şi chiar dacă ecranul sistemului multimedia a devenit tactil, un touchpad pentru control alternativ se regăseşte în continuare pe tunelul central, lângă levierul cutiei de viteze.
  • Tot pentru interior au devenit disponibile noi culori pentru tapiţerie, trim şi elemente decorative.
  • Sub capotă: modelul de bază Lexus ES 200 a primit un nou motor, ca şi Toyota Camry. Benzinarul natural aspirat de 2.0 litri (6AR-FSE) a fost înlocuit de benzinarul mai modern M20A-FKS mai modern, cu același volum, dar cu o rată de compresie crescută. Puterea a rămas aceeași (150 CP), dar cuplul maxim a fost mărit de la 192 la 206 Nm. Iar în locul unei cutii de viteze automate cu şase trepte a fost instalat un variator Direct Shift cu o primă treaptă “mecanică”.
  • Restul motorizărilor disponibile au rămas neschimbate: Lexus ES 250 (2.5 litri şi 200 CP) și ES 350 (3.5 litri şi 250-306 CP) funcţionează în tandem cu o cutie automată cu opt trepte, iar ES 300h (218 CP) combină un motor de 2.5 litri, un motor electric și un variator electromecanic.
  • Modelul Lexus ES 250 AWD cu tracțiune integrală este, de asemenea, disponibil pe piața americană.
  • Pachetul F Sport care schimbă aspectul maşinii la exterior şi interior pentru a-l face mai sportiv, este acum disponibil nu numai pentru modelele cu motoare pe benzină, ci şi hibride.
  • Sedanul premium s-a mai ales cu noi amortizoare care ar trebuie să reducă balansarea, iar în suspensia din spate există bare noi, mai rigide. Amplificatoarele de frână au fost recalibrate pentru un efort mai liniar, iar însăşi pedala de frână a devenit mai mare în dimensiuni.
  • Pentru maşinile cu pachet F Sport este disponibil un alt pachet numit Dynamic Handling, care include amortizoare adaptive și două moduri electronice suplimentare de condus (Sport+ și Custom).
  • Într-un final, complexul Lexus Safety System+ a fost actualizat până la versiunea 2.5. Asta înseamnă că a fost montat un radar frontal cu o rază mai lungă de acţiune şi o cameră mai performantă, sistemul de frânare automată se poate activa şi în momentul virajelor, iar cruise controlul adaptiv a devenit mai comod de utilizat în momentul depăşirilor (începe să accelereze maşina, fără să aştepte mutarea sa completă în altă bandă alăturată), printre altele.
  • Acolo unde este disponibil cu această opţiune (camere în loc de oglinzi retrovizoare), performanța Digital Side-view Mirrors şi a Digital Rear-view Mirror a fost sporită. Pentru a îmbunătăți vizibilitatea în locurile în care lumina și umbra sunt amestecate se foloseşte o procesare specială. De asemenea, disconfortul cauzată de pâlpâirea cu LED-uri a fost redus.
  • Acum vehiculul poate fi blocat și deblocat cu o cheie digitală activată prin Bluetooth, fiind folosită pentru asta un smartphone cu o aplicație dedicată. Fără a scoate telefonul din buzunar poate fi pornit şi motorul. De asemenea, dacă telefonul este furat sau pierdut, funcția de cheie digitală instalată poate fi dezactivată de la distanță.

Noul Lexus ES facelift va ajunge pe piaţă din toamna anului curent.

https://www.youtube.com/watch?v=q5X4Qi46CUw

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=j1lPWHtF6wA

Cmentariile sunt închise