Porsche Engineering deschide o a doua locație tehnologică în România

Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice și filială deținută în totalitate de Porsche, deschide o a doua locație tehnologică în România. Cu un nou birou de cercetare și dezvoltare în Timișoara, își extinde astfel și mai mult rețeaua de centre de inovare pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului.

Noua locație extinde și completează competențele digitale ale Porsche Engineering la celălalt oficiu românesc din Cluj-Napoca, fondat în 2016, unde peste 250 de angajați lucrează deja la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

“Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o mare poveste de succes. Creșterea constantă cu specialiști în funcții și software înalt calificați din Cluj-Napoca ne-a motivat să luăm în considerare extinderea la o a doua locație românească. Datorită mediului său de înaltă tehnologie, atât în ​​peisajul academic, cât și în cel al afacerilor, Timișoara a fost alegerea evidentă pentru acest lucru.

Acum cinci ani, când am venit pentru prima dată în România, am fost impresionați de creativitatea, flexibilitatea și capacitatea de învățare rapidă a oamenilor pe care i-am întâlnit. Suntem bucuroși să valorificăm în continuare acest potențial cu o a doua locație în orașul vibrant Timișoara”, spune Dirk Lappe, CTO al Porsche Engineering.

Dirk Lappe

Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în Timișoara în 2021 și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști acolo. Planifică să angajeze în primul rând experți în dezvoltare și testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Se concentrează pe tendințe precum funcții de conducere extrem de automatizate, Machine Learning, management virtual al energiei și Intelligent Body & Cockpit

“La Porsche Engineering din România, combinăm cele mai noi tehnologii de la dezvoltarea de software și funcții cu experienţa auto – pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente. Dezvoltăm noi funcții și caracteristici pentru mărci unice, valorificând cele mai noi tehnologii și urmărind ideile noastre, de la concept la piață. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care își desfășoară activitatea în România și a fost unul dintre punctele cheie care au atras un mare talent pentru organizația noastră”, a declarat Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România.

Marius Mihailovici

Locația din Timișoara va servi ca o altă piatră de temelie în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, variind de la locații din Germania, Republica Cehă și poligonul de teste Nardò din Italia până la Shanghai, China. Apropierea de universitățile de primă clasă joacă un rol vital în strategia internațională de inovare. Cu mai multe universități tehnice, Timișoara oferă oportunități atât din punct de vedere al ocupării, cât și al dezvoltării.

“Planificăm să ne conectăm cu Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea de Vest pentru proiecte comune din lumea academică”, a adăugat Mihailovici.

Porsche Engineering Group GmbH este un partener tehnologic internațional pentru industria auto. Filiala Dr. Ing. hc F. Porsche AG dezvoltă vehiculele inteligente și conectate ale viitorului pentru clienții săi – inclusiv funcții și software.

Aproximativ 1.500 de ingineri și dezvoltatori de software sunt dedicați celor mai noi tehnologii, de exemplu în domeniile funcțiilor de conducere extrem de automatizate, e-mobilitate și sisteme de înaltă tensiune, conectivitate și inteligență artificială. Ei duc tradiția biroului de design al lui Ferdinand Porsche, fondat în 1931, în viitor și dezvoltă tehnologiile de vehicule digitale de mâine.

Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul central în Cluj-Napoca, este o filială deținută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, este integrată ferm în rețeaua globală Porsche Engineering.

Cmentariile sunt închise