(video) Porsche continuă să fie prezent în campionatul FIA WEC cu maşini de siguranţă proprii

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche continuă să furnizeze mașini de siguranță pentru campionatul FIA WEC. Prima apariție pe circuit a acestora a avut loc în weekendul trecut, când s-a deschis noul sezon prin cursa de 12 ore de la Sebring (SUA).

În continuare este vorba despre modelul Porsche 911 Turbo S, acum cu 650 de CP la activ, pentru a fi capabil de acceleraţii rapide de pe loc (0-100 km/h în 2.7 secunde) şi atingerea unor viteze maxime mari de până la 330 km/h.

Pentru a fi utilizată ca mașină de siguranță în FIA WEC, produsul Weissach a fost echipat cu tehnologie de date și transmisie, precum și un sistem de semnalizare/iluminare și două monitoare suplimentare în cabina de pilotaj.

„Elementul LED mare de pe acoperiș clipește în nuanța chihlimbarului atunci când mașina de siguranță funcționează. Dacă este necesar, putem schimba secțiunea de mijloc în verde.”

Adam Kot, responsabil pentru rularea și întreținerea mașinilor de siguranță.

Verde înseamnă că mașinile din spate pot depăși până când mașina lider în cursă a intrat în spatele lui 911 Turbo S. Comenzile pentru sistemul mare de iluminat de pe acoperiș și luminile intermitente din partea din față și din spate au fost mutate în portbagajul din față.

Pentru a economisi spațiu, conexiunea radio la controlul cursei, inclusiv sursa de alimentare și electronica pentru așa-numitul sistem de triaj sunt, de asemenea, găzduite acolo. Acest sistem comunică semnalele date prin steaguri de-a lungul pistei de curse.

„În comparație cu modelele stradale, acestea au pe consola centrală instalate noi comutatoare, precum și un buton radio roșu pe volan, o cușcă de protecție și două scaune de curse cu centuri de siguranță în șase puncte. Mașinile mai au o suspensie specială configurată pentru circuite.”

Șoferii mașinilor de siguranță pentru sezonul din 2022 rămân neschimbați: Pedro Couceiro din Portugalia și Yannick Dalmas. În 1994 ultimul, originar din Franța, a obținut victoria generală în maratonul de 24 de ore de la Le Mans, fiind la volanul unui Porsche 962.

Vehiculele de siguranță, care călătoresc în întreaga lume în containere cu cei doi concurenți RSR 911 ai echipei din fabrică, oferă și alte servicii pe circuite și în sesiunile de practică: în fiecare zi a evenimentului WEC, șoferii fac tururi pentru a verifica sistemul de semnalizare și radioul.

„Mașinile nu fac mulți kilometri. În medie, acoperă aproximativ 1.000 de kilometri pe an. Nu trebuie să facem mare lucru în ceea ce privește întreținerea: realimentare, verificarea anvelopelor și frânelor.”

Două noi mașini de siguranță într-o livrea neagră-roşie vor participa la toate cursele WEC în acest sezon. Reguli speciale se aplică doar la Le Mans din cauza pistei de curse deosebit de lungi de 13,623 km, în acest caz ambele exemplare fiind scoase pe circuit.

Dar pentru acest eveniment, care marchează punctul culminant al Campionatului Mondial de Anduranță din iunie, Manthey pregătește alte trei Porsche 911 Turbo S! Noile vehicule vor fi livrate în Franţa în următoarele săptămâni. Prima lor ieșire pe Circuit de la Sarthe este programată pentru 16-17 aprilie la cursa de 24 de ore cu motociclete.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata