(video) Un atelier din Olanda a realizat un Defender 90 decapotabil. Mașina în ediție limitată s-a epuizat foarte repede

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După cum se știe, noul Land Rover Defender nu este disponibil din fabrică într-o variantă fără acoperiș, însă acest ”gol” poate fi acoperit de proiectele unor companii terțe.

Heritage Customs din Țările de Jos, specializată exclusiv în modificarea mașinilor Land Rover și Range Rover, are să ofere un astfel de model numit Valiance Convertible, realizat pe baza lui Defender 90 cu trei uși. Rezultatul este destul de simpatic și calitativ, fiind numit primul Defender decapotabil din această generație.

De notat că designul proiectului aparține celebrului Niels van Roij, care este un co-proprietar al Heritage Customs și care s-a mai remarcat anterior prin modificarea la cheie a unor automobile prin intermediul studioului care îi poartă numele.

Construcția lui Valiance Convertible este una tradițională: păstrează cadrul parbrizului și montații A/B, iar acoperișul împreună cu geamurile laterale posterioare și panourile de caroserie ce le înconjoară sunt eliminate complet.

Spațiul eliberat permite apoi atașarea de șasiu a unei structuri formate din tuburi (conformă standardelor FIA), care să ofere protecția necesară în caz de accident soldat cu răsturnare. Iar acoperișul textil care vine în locul celui original dur este rabatat cu ajutorul unor servomotoare, după care este fixat manual în mod permanent. Procesul de retractare e invers.

Fiecare comandă pentru un Heritage Customs Valiance Convertible se discută individual și poate include o renovare completă a interiorului cu piele naturală, vopsirea caroseriei în orice culoare și alte decorațiuni exterioare/interioare unice. Printre altele, se pot alege scaune custom, jante originale de până la 22 inchi în anvelope AT, un pachet Magic Metal, etc.

Costul transformării, fără a ține cont de prețul mașinii originale (cea existentă a clientului sau cumpărată de atelier), este de 85.000 de euro (cât un alt Defender 90). În total vor fi realizate doar cinci astfel de mașini (cu testare înainte de predare), iar la momentul publicării acestui articol sunt din păcate sold out!

Însă nu este exclusă lansarea altor ediții limitate în viitor… Compania spune că Valiance Convertible precede o altă conversie descrisă ca fiind „următoarea iterație a Valiance Convertible din gama Heritage Customs”. Aceasta va fi dezvăluită în următoarele luni.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise