(video) Premieră mondială: Noua generaţie Mercedes-Benz CLA – mai mult decât un A-Class Sedan?

Compania Mercedes-Benz a prezentat primul automobil nou din acest an la expoziţia de consumabile şi tehnologii electronice CES din Las Vegas. Este vorba despre noua generaţie a modelului CLA!

Chiar dacă pe piaţă a fost lansat sedanul A-Class, teoretic, germanii ar fi putut să renunţe uşor la CLA, însă nu putem decide noi planurile lor. Noul CLA şi-a păstrat conceptul de sedan cu patru uși, cu o siluetă tip coupe și cu o linie a acoperişului care se lasă pe spate.

De un A-Class Sedan, noul şi proaspătul CLA diferă în principal prin uşile care nu au rame pentru geamuri și printr-un design mai musculos, cu arcuri largi ale roților și o capotă reliefată. În comparație cu predecesorul său, acest sedan a devenit mai solid și mai proporțional, iar partea posterioară este acum realizată în același stil cu modelul CLS superior. Acolo, secțiunile suplimentare ale stopurilor LED sunt situate acum pe capacul portbagajului, iar spaţiul pentru plăcuţa de înmatriculare a fost mutat pe bara de protecție. Farurile faţă pot fi de tip Multibeam LED cu câte 18 LED-uri în fiecare pentru iluminare adaptivă.

Noul Mercedes-Benz CLA, acum nu numele de cod C 118, are acelaşi şasiu şi acelaşi ampatament ca şi noul A-Class Sedan: 2.729 mm (+30 mm comparativ cu generaţia anterioră). În lungime măsoară 4.688 mm şi acest lucru înseamnă că este mai lung cu 48 de mm comparativ cu predecesorul său şi cu 139 de mm mai lung decât un A-Class Sedan. De asemenea, în lăţime a devenit mai mare cu 53 de mm (1.830 mm), iar înălţimea i-a fost scăzută până la 1.439 mm (-2 mm).

Interesant este faptul că, coeficientul de aerodinamic (Cd) nu s-a schimbat (0,23), deși sedanul din clasa A este și mai eficient la acest capitol (0,22). Volumul portbagajului a fost redus de la 470 la 460 de litri, iar cea de-a doua generație Mercedes CLA “a pierdut” al cincilea scaun: bancheta din spate este orientată acum mai mult pentru transportul a doi pasageri decât trei, ceea ce ar trebui să sublinieze statutul de coupe al modelului.

Habitaclul noului CLA este în întregime împrumutat din clasa A. Clienţii vor vedea acolo aceleași deflectoare ale sistemului de climatizare făcute în stilul unor turbine și două afișaje digitale în fața conducătorului auto, dintre care unul afișează panoul de instrumente, iar al doilea este responsabil pentru sistemul multimedia.

Totuşi, o diferenţă există aici şi este la capitolul sistem multimedia. Pe CLA a debutat o versiune îmbunătăţită a sistemului MBUX, acesta fiind unul dintre motivele pentru care maşina a fost prezentată la CES şi nu la vreun salon auto.

Ce este deci nou: acum comenzile din meniuri pot fi controlate fără a atinge şi umple sticla ecranului de amprente, doar îndreptând degetele spre butoanele virtuale dorite pentru a fi activate.

De asemenea, sistemul de control vocal a fost îmbunătățit, “înțelege” mai multe fraze și este capabil să recunoască întrebări complexe formate din mai multe cuvinte. Aici mai trebuie de adăugat o nouă funcţie de recunoaştere a vocii, prin intermediul căreia sistemul electronic va reacționa doar la comenzile persoanei care a spus prima fraza-cheie “Hey, Mercedes”.

Încă o noutate importantă este apariţia controlului prin gesturi. Proprietarii vor putea programa comenzi individuale pentru acces rapid la unele funcţii pentru diferite poziţii ale mânii sau a degetelor. Pentru activare este necesară plasarea mâinii peste consola centrală.

Deocamdată, la capitol tehnic, a fost prezentată o singură motorizare – CLA 250 – cu motor turbo pe benzină de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care produce 224 CP şi 350 Nm de cuplu. Cutia de viteze oferită în combinaţie este una robotizată pre-selectivă 7G-DCT, iar tracţiunea este pe puntea din faţă.

Mai târziu vor apărea şi altele, inclusiv unităţi turbo diesel, o cutie de viteze mecanică şi un sistem de tracţiune 4MATIC (cu ambreiaj pentru conectarea punţii spate). De asemenea, sunt programate versiuni AMG, dar şi o variantă break CLA Shooting Brake.

Spre deosebire de A-Class Sedan, noul CLA nu are o suspensie spate semi independentă, ci doar una multi-link. Per general, setările şasiului au fost revizuite, iar barele stabilizatoare sunt mai groase acum pentru a lupta mai eficient cu ruliul. Opţional se poate comanda o suspensie cu amortizoare adaptive şi diverse modele de jante de la 16 la 19 inci.

Mai este necesar de menţionat că lista de sisteme de protecţie şi asistenţă este completată de tehnologii de ultimă oră, inclusiv unele preluate de la S-Class. Printre acestea, standard, se numără un sistem activ de frânare de urgenţă, sistem de urmărire a păstrării în bandă cu virbraţii în volan în cazul părăsirii acesteia sau un cruise control adaptiv cu funcţie de comutare automată a benzilor.

Vechea generaţie CLA, potrivit Mercedes-Benz, a fost făcută şi livrată în aproximativ 750.000 de exemplare, ceea ce este un rezultat bun. Astfel, se pare că noua generaţie nu va fi deloc o piedică în vânzările noului A-Class Sedan, dacă tot a fost lansată. Producţia maşinii va avea loc la uzina mărcii din Kecskemét, Ungaria, iar primele exemplare vor ajunge pe piaţă în mai 2019.

Apropo, în primul an de existenţă pe piaţă, modelul va fi disponibil într-o versiune limitată Edition 1. Atât la ​​exterior, cât și la interior, acest model special are numeroase accente vizuale care subliniază exclusivitatea sa.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/