(video) Euro NCAP: Noile Honda HR-V și DS 4 cuceresc patru stele, iar Dacia Jogger are nevoie de modificări urgente

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Euro NCAP publică astăzi a doua rundă de evaluări de siguranță din 2022. Noul DS 4, de la marca premium a grupului Stellantis, obține un rating de patru stele în formă standard, dar toate cinci atunci când are echipament de siguranță opțional. Cea de-a treia generație Honda HR-V primește, de asemenea, un rating de patru stele, iar Dacia Jogger a suferit un eşec în cadrul testelor organizației europene!

Noul DS 4 vine echipat cu echipament solid de protecție împotriva impacturilor, comun în întregul segment, inclusiv o capotă activă pentru protecția pietonilor și un nou airbag central situat între șofer și pasagerul din dreapta sa. Cu toate acestea, sistemul autonom de frânare de urgență standard, bazat doar pe o cameră, a dezamăgit în testele pe pistă care simulează accidente cu alte vehicule, cum ar fi loviturile din spate, rezultând o evaluare generală de patru stele.

Pentru a obține o performanță mai comparabilă cu rivalii săi din segment, consumatorii trebuie să achiziționeze opționalul Safety Pack Plus care adaugă un senzor radar. Performanța crescută a acestui sistem de fuziune este suficientă pentru a ridica mașina pe teritoriul de cinci stele.

Noul Honda HR-V, exclusiv hibrid, revine în segmentul crossoverelor extrem de competitive, care include și bestselleri precum Renault Captur, Ford Puma și VW T-Cross. Când vine vorba de siguranță, noul HR-V este un performer, dar performanța de reținere în testele de impact, în special pentru copiii așezați în spate, nu a fost atât de robustă pe cât se aștepta. Acest lucru a scăzut scorul general.

Dacia Jogger, care împarte aceeași platformă cu modelul de două stele Sandero Stepway testat de Euro NCAP anul trecut, coboară fără voioșie la o stea. Mașina este oferită în forme cu cinci locuri pe două rânduri sau cu șapte pe trei rânduri, iar un memento pentru cuplarea centurii de siguranță nu este disponibil pentru ultimele locuri ale versiunii cu şapte scaune. Inevitabil, inclusiv din această cauză, mașina pierde din punctaj în comparație cu modelul partener.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Dacia Jogger este înrudit cu Sandero Stepway și structura lor este practic identică. Euro NCAP a comparat ambele vehicule pentru a verifica dacă rezultatele Dacia Sandero Stepway pot fi aplicate pentru Jogger și a efectuat teste suplimentare acolo unde a fost necesar. Filmările de mai jos includ cele realizate cu Dacia Sandero Stepway 2021 și teste suplimentare cu Jogger 2022.

Precedenta sesiune de teste:

Cmentariile sunt închise