(video) Prima sesiune Euro NCAP din 2022 a implicat noile VW Polo şi Taigo, Renault Megane E-Tech, Lexus NX şi BMW Seria 2 Coupe

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, Euro NCAP publică primele sale rezultate din 2022 cu ratingurile de siguranță a șapte vehicule. Volkswagen Polo și Taigo câștigă cinci stele. Megane E-Tech, primul model Renault bazat pe noua platformă dedicată pentru vehicule electrice, a obținut, de asemenea, cel mai bun rating de siguranță, la fel ca și noul Lexus NX. Noul BMW Seria 2 Coupe a primit surprinzător patru stele!

Din luna iulie a acestui an se prevede introducerea unei noi legislații privind siguranța vehiculelor, care impune montarea unor sisteme de siguranță importante, cum ar fi frânarea autonomă și asistența la viteză. Și va fi un an aglomerat pentru Euro NCAP, 2022 fiind al 25-lea de activitate, cu multe mașini aliniate pentru testare și cu planuri pentru o nouă foaie de parcurs pentru a stabili cursul siguranței pentru următorul deceniu.

Între timp, producătorii de automobile continuă să recunoască valoarea pe care consumatorii și operatorii de flote o acordă unui rating Euro NCAP bun. Volkswagen a dat popularului Polo un facelift solid, care, pe lângă stilul suplimentar, a adăugat în special mai multă tehnologie. Iar datorită adăugării de noi airbaguri centrale și a unor sisteme mai capabile de evitare a accidentelor, Polo a eliminat obstacolul pentru un rating de cinci stele.

Lexus NX, disponibil şi în format PHEV, împarte aceeași platformă cu RAV4 de la compania sa mamă Toyota. În timp ce mașina s-a comportat bine în teste și a obținut suficiente puncte pentru a se califica ratingului de cinci stele, inginerii Lexus nu au furnizat toate informațiile tehnice împărtășite în mod normal cu Euro NCAP, lăsând o impresie neglijentă care este atipică pentru un brand Toyota.

Lider în ofensiva mașinilor electrice Renault, Megane E-Tech este un hatchback compact complet nou, complet electric, lansat pentru a recâștiga terenul pierdut în popularul segment de mașini de familie din Europa. Cu o caroserie și sisteme de reținere îmbunătățite și performanțe puternice din partea sistemelor avansate de asistență a șoferului, cum ar fi AEB, Megane E-Tech demonstrează că Renault înțelege cum să proiecteze mașini care nu numai că sunt atractive, dar sunt curate și sigure în același timp.

Testele efectuate pe BMW Seria 2 Coupe au arătat că mașina oferă o bună protecție la coliziune și o protecție satisfăcătoare pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. Sistemul autonom de frânare de urgență s-a comportat în mod adecvat în scenarii de testare mai simple, implicând alte mașini și pietoni, dar a fost limitat în scenariile mai dificile, cum ar fi traversarea biciclistului și întoarcerea pe potecă. Ca urmare, mașina a obținut o notă de patru stele.

Tot în cadrul acestei sesiuni, Euro NCAP a publicat ratingurile pentru noul Volkswagen ID.5, care împarte ratingul de cinci stele din 2021 acordat modelului ID.4, și pentru Ford Tourneo Connect, geamănul Volkswagen-ului de 5 stele – Caddy.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/