Zvonurile s-au adeverit! Audi face echipă cu Sauber F1 din 2026

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Următoarea etapă importantă pe drumul către Campionatul Mondial de Formula 1 FIA a fost finalizată. Audi a selectat Sauber ca partener strategic pentru proiect și intenționează să achiziționeze o cotă din Grupul Sauber după ce parteneriatul de sponsorizare cu actuala echipa Alfa Romeo va expira la sfârşitul lui 2023. 

Noua înțelegere va face ca echipa de curse elvețiană să concureze ca echipa de fabrică Audi începând cu 2026, folosind şi agregatele de propulsie dezvoltate de germani!

După anunțul intrării sale în Formula 1 la sfârșitul lunii august, confirmarea de către Audi a partenerului său strategic marchează următoarea piatră de hotar în venirea companiei auto în clasa premieră a sporturilor cu motor. Cu aproximativ 30 de ani de experiență competitivă, Sauber este una dintre cele mai renumite și tradiționale echipe din Formula 1.

În timp ce unitatea de propulsie va fi creată la Centrul de competență Audi Motorsport din Neuburg an der Donau, Sauber va dezvolta și va produce monopostul de curse la baza sa din Hinwil (Elveția). Sauber va fi, de asemenea, responsabilă pentru planificarea și executarea operațiunilor de cursă.

„Suntem încântați că am câștigat un partener atât de experimentat și competent pentru proiectul nostru ambițios de Formula 1. Cunoaștem deja Grupul Sauber cu instalațiile sale de ultimă generație și echipa cu experiență din colaborările anterioare și suntem convinși că împreună vom forma o echipă puternică. De exemplu, Audi Sport a folosit deja în mod regulat tunelul eolian high-tech al Grupului Sauber din Hinwil în perioada de succes în Le Mans și în timpul dezvoltării mașinii de turism de clasa 1 pentru DTM.”

Oliver Hoffmann, membru al Consiliului pentru Dezvoltare Tehnică la AUDI AG

Dezvoltarea unității de propulsie, care constă dintr-un motor electric, baterie, sisteme de control și un motor cu ardere internă, este deja în plină desfășurare la sediul Audi Formula Racing GmbH special fondat în Neuburg an der Donau. Peste 120 de angajați lucrează deja la proiect. 

Calendarul până la prima cursă cu participarea Audi în sezonul 2026 este ambițios: extinderea platformei de la Neuburg în ceea ce privește personalul, clădirile și infrastructura tehnică ar trebui să fie în mare parte în vigoare în 2023. Primele teste cu unitatea de propulsie dezvoltată pentru Reglementările din 2026 pentru un monopost F1 sunt planificate pentru 2025.

Amintim că Formula 1 face un pas mare spre sustenabilitate cu noile reglementări care vor intra în vigoare din 2026. Aceasta a fost o condiție prealabilă importantă pentru ca Audi să decidă să intre în campionat. Unitățile de propulsie vor fi mai eficiente decât sunt astăzi, deoarece proporția de energie electrică folosită va crește semnificativ. 

Transmisia electrică va avea atunci aproape la fel de multă putere ca și motorul cu ardere internă, care ajunge la 400 kW (544 CP). Motoarele turbo de 1.6 litri extrem de eficiente vor fi alimentate cu combustibil sintetic durabil care este neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. Formula 1 și-a propus, de asemenea, să fie neutră în CO2 ca serie de curse până în 2030.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/