Un nou scandal pe capul celor de la VW? Compania este suspectată de fraudă din cauza glumei de 1 aprilie

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA a inițiat o investigație cu privire la un “fail” a concernului Volkswagen. Spiegel scrie că gigantul auto a fost suspectat că ar fi încercat să manipuleze piața de valori printr-o ştire despre redenumirea sa. Asta deşi anterior compania a declarat că a fost doar o glumă de 1 aprilie.

Autoritatea de reglementare a solicitat deja informații şi explicaţii de la sediul central al Volkswagen din Wolfsburg și de la divizia americană a companiei. Producătorul auto a confirmat pentru Spiegel că este implicat într-o anchetă.

Scopul acesteia este de a afla dacă VW a încercat să influențeze prețul acțiunilor sale pe piața americană cu ajutorul “știrilor” despre propria redenumire, programată să intre în vigoare din mai 2021. La scurt timp după lansarea comunicatului de presă “glumeţ” acțiunile Volkswagen din SUA chiar au crescut cu 12.5%!

Vezi cum arăta comunicatul lansat şi ce scria VW în el la sfârşit de martie: #Nu e glumă: Volkswagen şi-a schimbat “temporar” denumirea în America şi a stârnit un val de critici

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/