#Nu e glumă: Volkswagen şi-a schimbat “temporar” denumirea în America şi a stârnit un val de critici

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie, însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica câteva articole, dacă nu toate, cu hashtag-ul special #Nu e glumă, pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate! Volkswagen Group of America a anuţat printr-un comunicat oficial, lansat în ziua de 30 martie, că îşi schimbă denumirea în Voltswagen of America, însă după doar câteva ore l-a eliminat.

Iată câteva extrase din el:

“Mai mult decât o schimbare de nume, “Voltswagen” este o declarație publică a investiției viitoare a companiei în e-mobilitate. Prin definiție, volţii sunt unitățile derivate pentru potențialul electric între două puncte. Noul nume și branding simbolizează impulsul avansat extrem de încărcat pe care Voltswagen l-a pus în mișcare, urmărind un obiectiv de a muta toți oamenii punct-la-punct cu vehiculele electrice.

“S-ar putea să ne schimbăm K-ul pentru un T, dar ceea ce nu schimbăm este angajamentul acestui brand de a fabrica vehicule de cea mai bună clasă pentru șoferi și oameni de pretutindeni. Ideea unei “mașini a oamenilor” este chiar esenţa ființei noastre. Am spus, de la începutul trecerii noastre la un viitor electric, că vom construi vehicule electrice pentru milioane, nu doar milionari. Această schimbare de nume înseamnă o încuviințare a trecutului nostru ca mașină a oamenilor și credința noastră fermă că viitorul nostru constă în a fi mașina electrică a oamenilor”, a declarat Scott Keogh, președinte și CEO al Voltswagen of America.

În această lună, compania salută sosirea lui ID.4, primul său SUV cu autonomie mare, complet electric, cu zero emisii, în reprezentanțele din toată America. Pe lângă faptul că este conceput pentru a concura cu SUV-urile compacte de masă, ID.4 este primul produs vândut la nivel național care confirmă angajamentul companiei față de mobilitatea durabilă.

Aceasta a fost misiunea de când Volkswagen Group a devenit primul mare producător de automobile care a susținut obiectivele Acordului climatic de la Paris, cu un scop de reducere cu 30% a amprentei de carbon a companiei până în 2025 și a atinge o neutralitate a emisiilor de carbon până în 2050. Angajamentul rezultat, de a vinde un milion de vehicule electrice în întreaga lume până în 2025, va fi posibil datorită celor peste 70 de modele electrice care vor fi lansate în cadrul tuturor mărcilor grupului până în 2029.

Odată cu introducerea platformei de marcă “Drive Bigger” în 2019, Volkswagen of America, așa cum a fost atunci, a comunicat o viziune pe termen lung a eforturilor sale pentru un scop mai înalt, provocându-ne pe toți să trecem dincolo de interesul personal și să ne gândim să facem parte a ceva mai mare. Compania și-a semnalat în continuare intențiile, devenind una dintre cele cinci mărci care s-au înscris în 2019 la reglementările propuse de California privind economia de combustibil, care au ca scop impunerea unor standarde mai stricte de CO2 într-un efort de a ajuta la combaterea schimbărilor climatice.

În 1955 a fost fondată Volkswagen of America, iar de la început compania a îndrăznit să fie diferită de ceilalți producători de automobile. VW a câștigat mai întâi dragostea publicului american cu Type 1 Beetle, care în cele din urmă a depășit Ford Model T ca cea mai bine vândută mașină din lume, cu peste 23 de milioane de unităţi. Prin stabilirea unei moșteniri istorice de rupere de la tradiţional și subliniind o adevărată conexiune șofer-vehicul, Volkswagen of America a devenit la vremea sa sinonim cu umilință, spirit și umor, în timp ce omonimul real se traduce prin “mașina oamenilor”.

Compania va păstra elemente ale patrimoniului Volkswagen, păstrându-și culoarea iconică VW Dark Blue pentru vehiculele alimentate cu benzină și Blue Light pentru a diferenția noua marcă centrată pe EV. Începând de astăzi, noua marcă va fi lansată pe toate canalele de publicitate, site-ul web și social media ale companiei. Mergând mai departe, Voltswagen va fi plasat ca insignă exterioară pe toate modelele EV. Semnalizarea exterioară și interioară va fi lansată în curând şi pe toate proprietățile și reprezentanțele Voltswagen din SUA.”

https://autoblog.md/video-volkswagen-a-inceput-livrarile-noului-id-4-in-europa-cat-costa-in-germania-cel-mai-ieftin-model/

La mai puțin de 48 de ore după ce au apărut știri despre o posibilă redenumire a Volkswagen, un purtător de cuvânt al companiei a spus că a fost o glumă – mai exact, un truc de marketing. Potrivit pentru The Wall Street Journal, compania a decis să devină primul dintre producători auto care marchează Ziua Umorului.

Surse din Wolfsburg au confirmat că nu va fi nicio redenumire. Volkswagen nu a avut de gând să inducă în eroare publicul. Într-un mod atât de neobișnuit, firma spera să atragă pur și simplu atenția asupra mașinii sale electrice ID.4. Acesta ar trebui să devină cel mai accesibil VW electric din SUA, iar “ştirea” despre redenumirea în cauză viza doar America de Nord.

“Volkswagen of America nu-și va schimba numele în Voltswagen. Redenumirea a fost concepută ca un anunț de Ziua păcălelilor pentru a coincide cu lansarea crossover-ului electric ID.4”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru New York Post.

Tot ieri, mass-media occidentală a criticat activ concernul german pentru știrile false și abuz de încredere publică. De exemplu Guardian consideră că publicarea intenţionată de știri false este o mișcare foarte neobișnuită pentru o companie atât de mare, mai ales pe fondul eforturilor sale de a-și restabili imaginea după scandalul din 2015 , când a subestimat în mod fraudulos emisiile mașinilor sale diesel. Iar Washington Post citează opinia unui expert care consideră că gluma cu redenumirea arată lipsa de înțelegere a companiei de poziția sa și modul în care trebuie să își corecteze istoria.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/