(video) A consumat personal, ori i s-a turnat în rezervor energizant? Sergio Perez a câștigat toate cursele din Azerbaidjan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul mexican Sergio Perez a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului, desfășurat astăzi pe circuitul stradal de la Baku. Într-un mod surprinzător, după ce a reuşit să acceadă pe prima poziţie, s-a ţinut de aceasta cu dinţii şi nici măcar coechipierul său nu a reuşit să-l devanseze. A fost atât de rapid, încât Max Verstappen nu a putut trece de el chiar şi atunci când era la sub două secunde distanţă.

Monegascul Charles Leclerc, plecat din pole position pentru al treilea an consecutiv în cursa de la Baku, s-a clasat în final pe locul al treilea, oferind scuderiei Ferrari primul podium de la debutul acestui sezon.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

În vârstă de 33 de ani, Sergio Perez a obţinut cu această ocazie al doilea său succes în Azerbaidjan, după cel înregistrat în 2021, şi al şaselea din cariera sa în Campionatul Mondial de Formula 1.

Max Verstappen rămâne lider al clasamentului general al piloţilor după această cursă, cu un avans de opt puncte faţă de Sergio Perez, ambii având câte două victorii în 2023.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 se mută în Miami, Statele Unite, pe 7 mai.

În context, mai este necesar de menţionat că acelaşi Sergio Perez a câştigat prima cursă de sprint în noul format, desfăşurată sâmbătă după-amiază pe străzile din Baku. Perez l-a devansat pe monegascul Charles Leclerc, plecat din pole position, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat olandezul Max Verstappen.

Cursa de sprint, în care piloţii au parcurs 17 tururi de circuit (puţin peste 100 km), oferă puncte în clasament piloților clasaţi pe primele opt locuri, descrescător de la opt la un punct.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise