(video) Oficial! Audi vine în Formula 1, inclusiv ca producător de motoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi a anunţat în această dimineaţă în mod oficial că începe să se pregătească pentru a intra în clasa superioară a sporturilor cu motor. Din 2026, marca auto premium va concura în Campionatul Mondial de Formula 1 cu o unitate de propulsie special dezvoltată.

Proiectul îşi va desfăşura activitatea la sediul Audi Sport din Neuburg, lângă Ingolstadt. Este pentru prima dată în mai mult de un deceniu când un tren motopropulsor de Formula 1 va fi construit în Germania.

Audi a făcut anunţurile în cadrul unei conferințe de presă la Marele Premiu al Belgiei de Formula 1 de la Spa-Francorchamps. La eveniment, Markus Duesmann, Președintele Consiliului de Administrație al AUDI AG, și Oliver Hoffmann, Membru al Consiliului de Administrație pentru Dezvoltare Tehnică, au răspuns la întrebări în compania Președintelui și CEO-ului Formula 1 Stefano Domenicali și a lui Mohammed ben Sulayem, Președintele FIA.

„Motorsportul este o parte integrantă a ADN-ului Audi. Formula 1 este atât o etapă globală pentru brandul nostru, cât și un laborator de dezvoltare extrem de provocator. Combinația dintre performanță ridicată și competiție este întotdeauna un motor al inovației și transferului de tehnologie în industria noastră. Cu noile reguli, acum este momentul potrivit să ne implicăm. La urma urmei, Formula 1 și Audi urmăresc ambele obiective clare de sustenabilitate.”

Markus Duesmann

Cheia pentru implicare în cea mai populară serie de curse din lume este planul clar de a deveni mai durabil și mai eficient din punct de vedere al costurilor. Noile reguli tehnice, care se vor aplica din 2026, se concentrează pe o mai mare electrificare și pe folosirea de combustibil durabil avansat.

În plus față de plafonul existent privind costurile pentru echipe, un plafon de cost pentru producătorii de unități de propulsie va fi introdus în 2023. De asemenea, Formula 1 și-a propus obiectivul ambițios de a fi o serie de curse neutră din punct de vedere a emisiilor de carbon până în 2030.

Din 2026, puterea electrică a unităţilor de propulsie, care vor fi formate dintr-un motor electric, baterie, electronică de control și un motor cu ardere internă, va crește brusc în comparație cu sistemele de propulsie de astăzi. Motorul electric va fi atunci aproape la fel de puternic ca şi cel cu ardere internă, care are o putere de aproximativ 400 kW (544 CP). Motoarele turbo extrem de eficiente de 1.6 litri vor funcţiona cu un combustibil durabil avansat – de asemenea, o condiție prealabilă pentru intrarea Audi în serie.

Unitatea de propulsie marca Audi va fi construită la Competence Center Motorsport al Audi Sport din Neuburg an der Donau, nu departe de sediul companiei AUDI AG din Ingolstadt. 

„Pentru dezvoltarea și fabricarea trenului motopropulsor de Formula 1, ne vom baza pe experienţa valoroasă a angajaților noștri din sporturile cu motor, vom continua să investim în centrul nostru și, de asemenea, vom recruta profesioniști înalt specializați”, spune încă actualul director general al Audi Sport, Julius Seebach, care-şi va preda postul de la 1 septembrie.

În Neuburg există deja bancuri pentru testarea motoarelor F1, precum și pentru testarea motoarelor electrice și a bateriilor. În prezent, se fac pregătiri suplimentare necesare în ceea ce privește personalul, clădirile și infrastructura tehnică, totul esențial urmând să fie pus în aplicare până la sfârșitul anului curent. 

O companie separată a fost înființată recent pentru proiectul unității de propulsie, ca subsidiară deținută în totalitate de Audi Sport. Adam Baker va prelua conducerea companiei și, astfel, proiectul de Formula 1 în calitate de CEO. Inginerul instruit a ocupat diverse poziții de conducere pentru producători și echipe din motorsport. Înainte de a se alătura Audi în 2021, a lucrat pentru FIA timp de trei ani.

Adam Baker

Audi va anunța o decizie cu privire la echipă cu care se va alinia în 2026 până la sfârșitul acestui an! Zvonurile spun că echipa în cauză ar putea fi cea a Sauber Group, cunoscută la momentul de faţă drept Alfa Romeo F1 Team ORLEN.

Audi Sport își pune în comun punctele forte pentru proiectul de Formula 1 și, în consecință, mai anunţă oficial că își întrerupe proiectul LMDh! Divizia motorsport a suspendat recent dezvoltarea mașinii sport pentru cursele de anduranță. Pe lângă cursele clienților, Audi Sport își va continua proiectul de inovație cu RS-Q e-tron în Raliul Dakar. Anul viitor, obiectivul Audi este victoria generală în deșert.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/