(video) Premieră europeană: Noul VW Taigo – primul său SUV coupe

Noul VW Taigo a debutat în această vară, aşa cum a promis producătorul german mai devreme. Modelul este numit drept primul SUV coupe ce va fi produs în masă de către Volkswagen cu forţele proprii.

https://www.youtube.com/watch?v=V_ySP0h4G5o

Caracteristici cheie:

  • VW lansează un SUV coupe pe piaţa europeană pentru prima dată şi noul Taigo este poziţionat drept o variantă coupe a lui T-Cross.
  • Modelul Taigo cu tracțiune faţă dispune de cinci locuri pentru pasageri şi este construit pe platforma modulară MQB-A0 (cu suspensie semi dependentă).
  • Cu faruri LED complete, un digital cockpit și cea mai recentă generație de sisteme de infotainment (MIB3), SUV-ul coupe care măsoară puțin sub 4.26 metri stabilește standarde tehnologice ridicate în clasa sa. Ampatamentul măsoară 2.566 mm, iar volumul portbagajului constituie 438 litri.
  • În funcție de opțiunile selectate, Taigo poate fi dotat cu faruri IQ.LIGHT LED matrix și o bară de lumină integrată în grila de radiator. Este anunţată din start şi o echipare R-Line pe care nu o are nici T-Cross şi nici Nivus (maşina roşie din galerie). Jantele pot măsura între 16 şi 18 inci.
  • La interior, Taigo dispune standard de un volan multifuncțional și elemente de comandă moderne, Bluetooth, climatizare şi airbag central. Sistemele de infotainment se bazează pe a treia generație a platformei MIB3, care include un eSIM și App Connect Wireless (în funcție de configurație). 
  • Ecranul tactil central poate măsura 6, 8.5 sau 9.2 inci, iar opţional în spatele volanului poate fi montat un alt monitor de 10.25 inci (standard 10.25 inci).
  • Funcții precum accesul la servicii de streaming, control vocal natural și personalizare bazată pe cloud folosind Volkswagen ID permit utilizarea celor mai recente servicii MIB3.1, în funcție de configurație.
  • Fiecare Taigo vine cu sisteme de asistență, cum ar fi sistemul de monitorizare a împrejurimilor Front Assist, inclusiv funcția de frânare de urgență și sistemul de avertizare în caz de părăsire a benzii, toate standard. 
  • Sistemul IQ.DRIVE Travel Assist este disponibil opțional, permițând conducerea semi-automată până la o viteză maximă determinată de sistem (210 km/h).
  • Oferta de motoare sub capotă: benzinare 1.0 TSI (cu 95 sau 110 CP) și 1.5 TSI (150 CP). Standard este o cutie de viteze manuală cu cinci sau şase trepte, iar opţional se propune un DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.
  • Există apropo şi opţiunea unui acoperiş panoramic.

Taigo se bazează pe modelul de succes Nivus din Brazilia și va fi fabricat pentru piața europeană în Pamplona, ​​Spania. Mașina va fi comercializată în Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=QJUFLblvDKI
https://www.youtube.com/watch?v=W3UCdRTfMec

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/