(video) Momentul producerii accidentului de lângă Primăria Chișinău. Încălcări ce au dus la pierderea controlului mașinii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În spațiul online a apărut și momentul producerii accidentului de vineri seara, cel de lângă Primăria Chișinău, acolo unde un tânăr în vârstă de 22 de ani a părăsit cu al său BMW carosabilul, a rupt un copac și a urcat pe un ghiveci, acolo unde s-a și oprit. Filmarea a fost realizată de camera de bord a unui șofer care s-a pomenit la un moment dat în spatele protagonistului nefericit.

Ce încălcări au dus la producerea accidentului, pe lângă starea carosabilului (și al anvelopelor /șterse/, dacă ar fi adevărat acest moment despre care se menționează în descrierea clipului)? Iată câteva:

  • Vehiculele se depăşesc numai pe partea stângă – ceea ce nu s-a făcut.
  • Semnalizarea cu semnalizatorul de direcţie sau cu braţul trebuie efectuată din timp, înaintea manevrei, şi întreruptă imediat după efectuarea ei – ceea ce nu s-a făcut.
  • Înaintea începerii deplasării, reîncolonării sau altei schimbări a direcţiei de mers, conducătorul de vehicul trebuie să se asigure că această manevră va fi executată în siguranţă – ceea ce s-a ignorat.
  • Conducătorului de vehicul îi este interzis să manifeste față de alți participanți la traficul rutier un comportament agresiv, neacordîndu-le prioritatea regulamentară în cazul deplasării prin intersecții, preselectării benzii de circulație, în timpul executării manevrei de depășire, precum și prin executarea accelerărilor și frânărilor bruște fără temei sau utilizarea semnalelor sonore şi luminoase – ceea ce s-a încălcat.
  • etc.

Mai spune RCR că persoana care conduce un vehicul trebuie să posede cunoştinţe şi să execute cerinţele prezentului Regulament, precum şi să posede dexteritatea necesară de a conduce în siguranţă vehiculul pe drum.

Unul din acele momente când recentul calificativ al primarului de Chișinău se potrivește în această situație de minune.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise