(video) Premieră: Noul Volkswagen Polo GTI facelift

În lumea automobilelor există trei litere care produc un sunet magic, deja de aproximativ cinci decenii – GTI. De la GTI-ul original din 1976, Volkswagen s-a asigurat că acest cod este sinonim cu plăcerea remarcabilă de a conduce pe segmentul compact.

Modelul Polo s-a ales pentru prima dată cu acest acronim în 1998, fiind al treilea model GTI după Golf și Scirocco. Cea mai recentă generație continuă perfect ilustra tradiție și stabilește noi repere pentru mașinile compacte.

https://www.youtube.com/watch?v=m9wjJsC4kUY
https://www.youtube.com/watch?v=4mj8IZrePz4

Caracteristici cheie:

  • Modelul a beneficiat de mai multe modificări estetice în stilul celor deja aplicate pe Golf GTI. Dispune de o bară de protecție frontală cu desing similar, cu o plasă şi lumini de zi cu formă hexagonală, alături de o bandă de culoare roşie la nivelul inferior al grilei radiatorului, care are o continuare în faruri şi astfel le conectează vizual, alături de acea bandă LED standard.
  • Bara de protecţie posterioară are o imitaţie de difuzor şi integrează o terminaţie dublă cromată de eşapament. La capătul superior se află instalat un spoiler de culoare neagră.
  • Standard vine echipat cu faruri IQ.LIGHT LED matrix, iar stopurile includ noi lumini de frână animate şi indicatoare de direcţie dinamice.
  • Noul Polo GTI facelift este disponibil în cinci culori: Deep Black Pearl Effect, Smoke Grey Metallic, Kings Red Metallic, Pure White Uni şi Reef Blue Metallic. Ultimele trei se pot combina cu un acoperiș negru contrastant ca opțiune (Roof Pack).
  • Standard vine pe jante din aliaj de 17 inci, iar opţional pe unele de 18 inci. Etrierele de frână sunt roşii.
  • La interior, negrul, roșul, griul și cromul sunt culorile dominante. Montanţii şi tavanul sunt mereu acoperiţi cu un trim în culoarea Titanium Black, tipică GTI. Cusăturile de contrast sunt roşii. Scaunele frontale sunt profilate şi au un trim în carouri.
  • Un volan sport multifuncțional din piele, cu padele în spatele său şi comenzi tactile, este montat standard.
  • Opţional este un sistem audio Beats cu o putere de 300 W şi cu şase difuzoare, inclusiv un amplificator situat sub podeaua portbagajului cu un volum de 351 de litri.
  • Opţional mai este un acoperiş panoramic şi huse pentru scaune din piele sintetică.
  • Standard vine cu sistem multimedia MIB3.1 care suportă eSIM şi conectivitate wireless pentru Apple CarPlay şi Android Auto. Standard este afişat pe un ecran tactil de 8.0 inci, iar opţional pe unul de 9.2 inci. Un Digital Cockpit Pro în spatele volanului măsoară 10.25 inci şi este o dotare standard.
  • Încă o noutate este sistemul IQ.DRIVE Travel Assist, utilizat pentru prima dată într-un Polo GTI, unul care permite conducerea semi-automată. Sistemul poate prelua direcția, frânarea și accelerarea în intervalul de viteză 0-210 km/h. Pentru ghidare longitudinală, IQ.DRIVE Travel Assist apelează la sisteme familiare, cum ar fi Adaptive Cruise Control (ACC). Orientarea latitudinală este susținută de Lane Assist, care vine standard.
  • La capitol tehnic, modelul dispune de un şasiu cu setări sport şi care oferă o gardă la sol redusă cu 15 mm, comparativ cu cea a unui Polo standard. Mai poate oferi şi amortizoare adaptive!
  • Noul Polo GTI facelift rămâne cu tracţiune faţă, iar sub capotă are un motor turbo pe benzină, cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, cuplat standard la un DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Acesta produce în format actualizat 207 CP şi 320 Nm (disponibil de la 1.500 rpm). Poate face 0-100 km/h în 6.5 secunde şi rula cu maxim 240 de km/h!
  • Printre schimbările operate la motor, care este instalat transversal în partea din față a mașinii, se numără: instalarea unui sistem de injecție dublă combinată, a unei unităţi de control electronic a motorului cu patru procesoare de bază și un sistem electronic de ridicare a supapelor pe partea de admisie. În ciuda puterii ridicate, motorul este impresionant de eficient, cu niveluri moderate de consum de combustibil. Acest lucru este ajutat de greutatea scăzută a noului Polo GTI atunci când este gol.
  • Standard mai dispune de un diferenţial XDS cu blocare electronică.

Lansarea pe piață a modelului VW Polo GTI facelift ar putea avea loc în toamna anului 2021. Este posibil ca prețurile să crească uşor, dar vor începe totuși sub 30.000 de euro în Germania.

https://www.youtube.com/watch?v=4a9qOFweQ8E

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/