(video) Premieră mondială: Noua generaţie BMW Seria 2 Coupe

BMW deschide un nou capitol în tradiţia sa de modele compacte super sportive. Pentru aceasta va stabili un nou punct de referinţă pentru plăcerea de a conduce, o specialitate a mărcii, în segmentul premium al acestei clase de automobile.

Noul BMW Seria 2 Coupe (G42) întruchipează abilitatea sportivă într-o formă deosebit de concentrată, printr-un concept de automobil axat direct pe excelenţa dinamică, un design sportiv, motoare puternice şi tehnologie sofisticată a şasiului.

Aspectul său distinct, un motor pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie la vârful gamei, tracţiunea spate şi componentele şasiului preluate de la BMW Seria 4 poziţionează noul BMW Seria 2 Coupe în gamă, faţă de compactul BMW Seria 1, punând în acelaşi timp bazele atributelor de performanţă dincolo de orice rival din segment.

Caracteristici cheie:

 • Conceptul de automobil este orientat clar spre a oferi o manevrabilitate agilă şi precis controlabilă în situaţii extrem de dinamice. Dimensiunile compacte, designul inteligent şi uşor pentru caroserie şi şasiu, o creştere de până la 12% a rigidităţii statice la torsiune în comparaţie cu modelul precedent, distribuţia aproape perfectă (50:50) a masei şi aerodinamica optimizată creează un plan ideal pentru un caracter specializat în sport excelenţă.
 • Agilitatea, precizia direcţiei şi dinamica în viraje ale noului BMW Seria 2 Coupe reprezintă un progres semnificativ faţă de modelul anterior. În acelaşi timp, confortul optimizat al călătoriei şi acustica îmbunătăţesc calităţile automobilului atât în condusul de zi cu zi, cât şi în deplasările pe distanţe lungi.
 • Măsoară modelul 4.537 (+105) x 1.838 (+64) x 1.390 (-28) x 2.741 (+51) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv. Şi ecartamentele au fost mărite: 1.575 mm (+54) pe puntea faţă şi 1.587 mm (+31) pe puntea din spate (la modelul BMW M240i xDrive Coupe surplusul este de +63 şi +35 mm respectiv).
 • Portbagajul noului BMW Seria 2 Coupe oferă o capacitate de încărcare de 390 litri. Înălţimea marginii de încărcare a fost redusă cu 35 mm în comparaţie cu modelul predecesor. Iar versatilitatea suplimentară este asigurată de spătarul scaunelor spate, divizat/rabatabil standard în raport 40:20:40. Opţional, este disponibil şi un cârlig de remorcare detaşabil, cu o sarcină admisă de 1.600 de kilograme.
https://www.instagram.com/p/CRAHDJGHl4g/
 • Suprafeţele tridimensionale, formele triunghiulare şi liniile diagonale modelează partea frontală atractivă a noului BMW Seria 2 Coupe. Pasajele roţilor evazate proeminent şi cupolă musculoasă din centrul capotei oferă un indiciu clar al caracteristicilor dinamice. Grila BMW are un design orizontal şi are clapete de aer dispuse vertical în centrul său, în locul barelor clasice. Acestea se deschid electric când motorul din spate are o nevoie crescută de aer pentru răcire.
 • Farurile LED integrale disponibile standard sunt poziţionate în partea exterioară a părţii frontale şi, inspirate de legendarele modele BMW ‘02, au o singură unitate, cu design circular. Farurile LED adaptive cu asistent de fază lungă BMW Selective Beam, cu efect antiorbire, pot fi comandate ca opţiune. De asemenea, acestea sunt disponibile în specificațiile opţionale de lumini M Shadow Line cu încrustări de culoare închisă.
 • O capotă lungă, console scurte şi un habitaclu dispus în spate – a cărui secţiune spate se sprijină pe pasajele puternic evazate ale roţilor – evidenţiază imaginea laterală a noului BMW Seria 2 Coupe. Suprafeţele vitrate mari, o linie a acoperişului care coboară dinamic şi capacul scurt al portbagajului, având ca punct culminant un element pronunţat al spoilerului, sunt alte caracteristici de identificare ale modelului sport compact. Liniile clare dau suprafeţelor o margine atletică definită.
 • Suprafeţele pronunţate orizontal conferă structură spatelui puternic. Stopurile întunecate – poziţionate la extremităţile exterioare ale părţii spate – au contururi compacte. Suprafeţele lor sunt formate din grupuri de lumină sculptate tridimensional. Aceasta oferă o prezentare deosebit de elegantă pentru tehnologia LED utilizată la toate funcţiile de lumină.
 • Caracteristicile de design personalizate pentru modelele M Sport şi BMW M240i xDrive Coupe sporesc senzaţia de dinamică. Iar clienţii pot comanda şi componente M Performance specifice modelului din gama de accesorii BMW originale.
 • Designul cockpitului orientat pe conducător şi panoul de control modern de pe consola centrală accentuează aura sportivă din interiorul noului BMW Seria 2 Coupe. Disponibilitatea standard a scaunelor sport şi a volanului Sport din piele completează experienţa de condus.
 • Conicitatea din secţiunea spate a liniei acoperişului, consola centrală înaltă şi liniile armonioase de pe suprafeţele panoului de instrumente şi ale panourilor decorative ale uşilor creează o senzaţie de cocoon în jurul conducătorului şi pasagerului din faţă. În completare, caracterul de scaun individual al celor două locuri din spate permite pasagerilor să se bucure şi de un sentiment de plăcere sportivă a condusului
 • Materialele de înaltă calitate şi finisarea precisă creează o ambianță premium dincolo de cea a modelului predecesor. Liniile dinamice oferă structură panourilor uşilor şi secţiunilor decorative din spate. Benzile decorative de interior în noua variantă Dark Graphite mat sunt disponibile standard.
 • O nouă caracteristică de design vine sub formă de suprafeţe de accent trapezoidale deasupra cotierelor din uşi. Dacă este comandată iluminarea ambientală opţională, suprafeţele lor perforate sunt iluminate elegant din spate.
 • Noul BMW Seria 2 Coupe dispune standard de tapiţerie din stofă/Sensatec. BMW M240i xDrive Coupe şi automobilele în specificaţiile M Sport au decoraţiuni Alcantara/Sensatec alături de alte caracteristici specifice de design, cum ar fi volanul M din piele şi apărătoare de genunchi moi pe consola centrală. Opţiunile includ suprafeţe din Sensatec perforat şi piele Vernasca. Scaunele sport reglabile electric (inclusiv cu funcţie de memorie pe partea conducătorului), scaunele M Sport vin cu un design cu tetiere integrale. Încălzirea scaunelor şi încălzirea volanului se găsesc şi ele în lista de opţiuni.
 • Specificaţiile standard includ şi geamuri acustice pentru parbriz şi control automat al climei pe trei zone, în timp ce iluminarea ambientală şi sistemul de sonorizare Harman Kardon surround sunt printre elementele de pe lista de opţiuni. Disponibilă tot opţional, trapa din sticlă cu glisare/înclinare are o suprafaţă transparentă care este cu 20% mai mare decât la modelul precedent.
 • Componentele de şasiu extrem de sofisticate, concepute iniţial pentru modelele BMW Seria 4 şi adaptate special pentru noul BMW Seria 2 Coupe, asigură un condus superior. Puntea faţă cu dublu braţ transversal şi puntea spate cu suspensie multibraţ au fost proiectate pentru a minimiza masa şi a optimiza rigiditatea.
 • În echipare standard, amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă sporesc atât calităţile sportive ale noului automobil, cât şi confortul călătoriei. În funcţie de cursa arcului, acestea oferă o amortizare suplimentară pentru a controla mişcarea caroseriei atunci când se rulează peste denivelări mari şi inhibă plonjarea excesivă. În acelaşi timp, sistemul reacţionează la imperfecţiuni minore ale suprafeţei drumului, cu forţe de amortizare reduse care produc un nivel ridicat de confort.
 • Disponibilă opţional, suspensia M Sport oferă răspunsuri mai ferme pentru amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă şi pentru arcuri – în plus, include şi direcţie sport variabilă. Acesta oferă baza pentru şasiul specific modelului al noului BMW M240i xDrive Coupe.
 • Vârful de gamă Seria 2 Coupe mai dispune standard de un sistem de frânare M Sport şi un diferenţial M Sport în spate. În plus, suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic este inclusă şi ea în selecţia de echipamente opţionale.
 • Noul BMW Seria 2 Coupe este echipat standard cu jante de 17 inci din aliaj uşor. Jantele M de 18 inci din aliaj uşor, cu anvelope de dimensiuni mixte, fac parte din specificaţia M Sport. Noul BMW M240i xDrive Coupe este echipat standard din fabrică cu jante M de 19 inci din aliaj uşor, iar acestea sunt echipate, de asemenea, cu anvelope de dimensiuni mixte. Anvelopele de înaltă performanţă pot fi comandate şi ca opţiune. Gama de accesorii M Performance include variante de jante din aliaj uşor, cu dimensiuni de până la 20 de inci.
 • Cu un motor cu şase cilindri dispuşi în linie care încununează portofoliul de motoare, noul BMW Seria 2 Coupe va dezlănţui o sursă de putere fără un rival comparabil din clasa sa. Caracteristicile de performanţă, capacitatea de a urca în turaţii şi liniaritatea motorului de 3.0 litri al noului BMW M240i xDrive Coupe (maşina mov din imagini) îşi întăresc pretenţia de pricepere sportivă de neegalat în segmentul compact premium. Cu o putere maximă de 374 CP, motorul dezvoltă cu 34 CP mai mult decât cel al predecesorului său. Cuplul maxim este de 500 Nm, iar noul BMW M240i xDrive Coupe accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.3 secunde.
 • BMW 220i Coupe (maşina albă din imagini) este propulsat de un motor pe benzină nou, cu patru cilindri, în care un colector de evacuare integrat în chiulasă reduce şi mai mult emisiile. Cu o putere maximă de 184 CP şi un cuplu maxim de 300 Nm, noul BMW 220i Coupe sprintează de la 0 la 100 km/h în 7.5 secunde. O versiune cu 245 CP a noului motor pe benzină va echipa modelul BMW 230i Coupe, care urmează să se alăture portofoliului în vara anului 2022.
 • Două turbine şi tehnologia mild-hybrid de 48V oferă motorului diesel cu patru cilindri al noului BMW 220d Coupe un avantaj clar faţă de predecesorul său în ceea ce priveşte puterea şi eficienţa. Propulsorul de 2.0 litri dezvoltă o putere maximă de 190 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. Un mic motor electric de 11 CP funcționează în cadrul sistemului start-stop și ajută în primele secunde de accelerare. Noul BMW 220d Coupe accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.9 secunde.
 • Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, iar cele cu patru cilindri pot fi combinate doar cu tracţiune spate.
 • Transmisia opţională Steptronic Sport cu opt trepte (standard pe BMW M240i xDrive Coupe) are schimbări de viteză chiar mai clare. Pe lângă padelele din spatele volanului, aceasta dispune şi de Launch Control – care permite conducătorului să demareze cu o tracţiune optimizată – dar şi funcţia Sprint, care poate fi utilizată pentru a executa sprinturi rapide şi manevre de depăşire extrem de dinamice.
 • Transmisia Steptronic Sport cu opt trepte face parte din pachetul M Sport Pro. Această opţiune este disponibilă pentru automobilele cu specificaţie M Sport şi oferă, de asemenea, jante M de 19 inci din aliaj uşor, frâne M Sport, un element al spoilerului frontal şi spoiler M spate.
 • Noul BMW Seria 2 Coupe sporeşte siguranţa şi confortul printr-o selecţie extinsă semnificativ de sisteme de asistare a condusului, comparativ cu modelul predecesor. Echipamentele standard includ: avertizare de coliziune frontală, informaţii privind limita de viteză, avertizare la părăsirea benzii şi cruise control cu funcţie de frână.
 • Printre sistemele disponibile opţional se numără: Driving Assistant cu avertizare de schimbare a benzii, prevenirea coliziunii din spate şi avertizare pentru trafic transversal din spate, cruise control activ cu funcţie Stop & Go (inclusiv asistent manual de limitare a vitezei), control al distanţei de parcare, asistentul de marşarier, camera de marşarier şi Surround View.
 • Nou pentru BMW Seria 2 Coupe sunt BMW Head-Up Display – care proiectează pe parbriz informaţiile legate de condus – şi BMW Drive Recorder.
 • Atât conducătorul, cât şi pasagerii vor beneficia de posibilităţile extinse permise prin includerea standard a sistemului de operare BMW 7 în noul BMW Seria 2 Coupe. Conducătorii pot alege interfaţa de control pentru situaţia în care se află: display central cu ecran tactil, controler BMW tradiţional, butoane multifuncţionale pe volan sau control vocal. Noul BMW Seria 2 Coupe oferă clienţilor acces la bord la o serie de servicii digitale avansate, inclusiv Asistentul Personal Inteligent BMW, BMW Digital Key şi actualizări de software la distanţă.
 • BMW Live Cockpit disponibil standard cuprinde sistemul de operare iDrive cu display central de 8.8 inci şi un afişaj color de 5.1 inci în panoul de bord. Disponibil opţional, BMW Live Cockpit Professional oferă un grup de monitoare complet digital. Acesta include un grup de instrumente de înaltă rezoluţie în spatele volanului, cu o diagonală a ecranului de 12.3 inci şi un display central de 10.25 inci.
 • BMW Live Cockpit Plus şi BMW Live Cockpit Professional oferite opţional includ BMW Maps. Acest sistem de navigaţie bazat pe cloud oferă un calcul extrem de rapid şi precis al traseelor şi timpilor de sosire, actualizări în timp real ale datelor de trafic la intervale scurte şi posibilitatea de a introduce orice cuvânt atunci când sunt căutate destinaţii.
 • Integrarea opţională a smartphone-ului permite utilizarea Apple CarPlay şi Android Auto prin sistemul de operare al maşinii.
 • Iar funcţia de actualizare a software-ului la distanţă permite importarea over-the-air a funcţiilor modernizate ale automobilului şi a serviciilor digitale suplimentare.

Noul BMW Seria 2 Coupe îşi va marca premiera mondială la Goodwood Festival of Speed din Anglia, eveniment care va începe de mâine, 8 iulie 2021. Modelul compact cu patru locuri va fi produs la uzina BMW Group din San Luis Potosi, Mexic! Modelul de performanţă va fi deocamdată vârful de gamă la momentul lansării pe piaţă, la începutul lui 2022.

Motorizări în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise