(video) Premieră: Noua generaţie DS 4 – din start plug-in hybrid şi cu o familie din trei modele

DS Automobiles își continuă expansiunea. După DS 7 CROSSBACK, DS 3 CROSSBACK și DS 9, noul DS 4 este cel de-al patrulea model din gama mărcii franceze, unul care introduce un design avangardist de nouă generație.

DS 4 face parte din segmentul C-Premium și inovează cu o siluetă unică, disponibilă în trei versiuni diferite: DS 4, DS 4 CROSS și DS 4 PERFORMANCE LINE. Vânzările vor demara din al patrulea trimestru al anului curent.

https://www.youtube.com/watch?v=llSxVL1SfMo

Caracteristici cheie:

  • Este un hatchback premium!
  • Creatorii spun că designul său carismatic pregătește terenul pentru AERO SPORT LOUNGE, semn că modelul conceptual totuşi se va transforma într-un produs de serie.
  • Noul DS 4 măsoară 4.400 x 1.830 x 1.470 x 2.675 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Cele mai mari jante pot măsura 20 de inci.
  • Partea frontală afișează o nouă semnătură luminoasă. Farurile, mai subțiri, propun sistemul DS MATRIX LED VISION cu tehnologiile Matrix Beam și Dynamic Bending Light (iluminat dinamic în viraje). Acestea sunt completate de lumini de zi cu 98 de LED-uri. Stopurile imită prin structura lor interioară solzii de reptilă, o semnătură luminoasă de nouă generație.
    • Farurile DS MATRIX LED VISION sunt alcătuite din trei module LED, ce reprezintă semnătura mărcii DS Automobiles. Modulul interior este utilizat pentru funcția fază scurtă.
    • Modulul central rotativ poate să creeze un unghi de 33.5°; luminează marginea părții carosabile, amintind de farurile direcționale ce echipau modelul DS din anul 1967.
    • Modulul exterior Matrix Beam se aprinde pentru faza de drum. Este împărțit în 15 segmente care se aprind și se sting independent, în funcție de condițiile de trafic detectate. Sistemul se adaptează la condițiile de trafic, la unghiul volanului, viteză și condițiile meteo, cu cinci moduri pre-setate : oraș, zona rurală, autostradă, vreme nefavorabilă și ceață. Fasciculele detectează împrejurimile cu precizie și se adaptează pentru a putea rula cu luminile de drum, fără a deranja ceilalți participanți la trafic.
  • Grila DS WINGS cu formă tridimensională se remarcă prin efectul de diamant. Capota lungă accentuează latura dinamică a automobilului.
  • Profilul asociază linii fluide și ascuțite. Mânerele retractabile ale portierelor sunt în concordanță cu aripile cu suprafețe sculptate.
  • În partea din spate, linia plafonului se întinde până la luneta puternic înclinată cu serigrafie emailată. Aripile spate afișează o musculatură generoasă, cu curbe și margini ascuțite, ce pun în valoare montantul C cu finisaj negru lucios și emblema DS Automobiles.
  • Designul elegant al noului DS 4 este subliniat de bara de protecție specifică, la care se adaugă inserții subtile de crom și plafonul negru contrastant ce oferă o postură atletică, impunătoare.
  • Modelul DS 4 CROSS joacă pe percepția vizuală a unui SUV ce a primit un tratament în partea inferioară a barei de protecție, subliniat de protecția specifică și de nuanța negru mat. Cadrul superior al geamurilor laterale de culoare negru lucios, grila de culoare negru lucios, jantele distinctive, barele de plafon și plafonul în culoarea caroseriei completează aspectul premium. DS 4 CROSS poate fi dotat opțional cu tehnologia Advanced Traction Control cu Hill Assist Descent Control, pentru o aderență îmbunătățită, cu modurile nisip, zăpadă și noroi.
  • Mai dinamic, modelul DS 4 PERFORMANCE LINE propune un exterior cu finisaj negru și pachetul Black (DS WINGS, bandou între farurile spate, grilă și cadre geamuri laterale), jante negre specifice și un interior exclusiv.
  • În habitaclu, comenzile sunt regrupate în trei zone de interfață, pentru o experiență simplificată. Tehnica guiloche Clous de Paris, inspirată de arta fabricării ceasurilor pune în valoare componente precum:
    • Decorul “sabre” de pe planșa de bord ce regrupează comenzile aerului condiționat și DS AIR: deflectoarele invizibile. (DS AIR este un sistem inovator de ventilație, cu aeratoare centrale compacte, prevăzute cu aripioare invizibile. Sistemul garantează o direcție optimă, în sus și în jos, a fluxului de aer. Întregul sistem funcționează asemenea unei ventilații clasice, cu o eficiență optimă. Aspectul integrat și sobru contribuie la designul fluid și pur al planșei de bord.)
    • Comenzile ștergătoarelor ce se aliniază cu deflectoarele laterale integrate în portiere.
    • Sistemul DS SMART TOUCH – un ecran tactil de 5 inci asociat cu DS IRIS SYSTEM și DS E-TOGGLE, comanda compactă pentru transmisia automată, amplasată pe consola centrală.
  • Interiorul prezintă două zone distincte: o zonă de contact pentru confort și o zonă interactivă pentru diferitele interfețe. Comenzile ștergătoarelor sunt în două culori, pentru o interacțiune cognitivă îmbunătățită.
  • Habitaclul primește materiale precum pielea, Alcantara, carbonul forjat, lemnul, precum și noi tehnici de tapițerie ce îmbină rafinamentul și tehnologia.
  • Scaunele sunt ventilate și au funcție de masaj. Acestea au în compoziția lor o spumă densă, pentru un nivel de confort excepțional. Forma de scoică oferă o bază de susținere fără precedent, pentru un stil inovator.
  • În habitaclu se regăsesc şi numeroase proceduri «hand-made», simbol al măiestriei artizanilor mărcii DS Automobiles. Cusăturile ascunse subliniază calitatea pielii ce îmbracă panourile ușilor. Decorul din lemn Frêne Brun sau volanul îmbrăcat în totalitate în piele sunt o altă expresie a priceperii franțuzești.
  • Versiunea PERFORMANCE LINE accentuează dinamismul noului DS 4. Alcantara îmbracă planșa de bord, panourile ușilor și întreaga consolă centrală. Scaunele încorporează o spumă de înaltă densitate și sunt îmbrăcate în material textil Basalte și Alcantara, cu broderie și cusături specifice Carmin și Gold. Secțiunea inferioară a volanului este decorată cu un element unic din carbon forjat.
  • Habitaclul este prevăzut cu iluminat ambiental ce poate fi personalizat, conceput pentru a accentua elementele laterale și a contribui la o stare de bine autentică. Iar ambianța sonoră este asigurată de sistemul Hi-Fi FOCAL ELECTRA de 690 W cu cele 14 difuzoare și de geamurile laterale acustice, o altă premieră în segment.
  • Un sistem de purificare a aerului protejează în mod activ habitaclul cu senzori pentru particulele PM2.5 din interior și detectarea poluării din exterior. Aerul ce intră în mașină este optimizat grație unui sistem de filtrare ce purifică aerul interior în numai câteva minute. Calitatea aerului este înregistrată și afișată pe ecranul central.
  • DS 4 are în compoziția sa 95 % materiale reutilizabile și 85 % piese reciclabile, din metal și polimeri. Planșa de bord este realizată în procent de 20 % din cânepă, pentru părțile care nu pot fi văzute. Polipropilena, fibrele de poliester și de elastomeri sunt utilizate sub șasiu ca deflectoare, pentru reducerea zgomotului sau ca puncte de sprijin.
  • Conceput pe o nouă versiune a platformei EMP2 cu 70 % componente noi sau exclusive, noul DS 4 oferă tehnologia plug-in hybrid încă de la lansare,  fără a afecta spațiul din habitaclu și volumul portbagajului, deşi arhitectura este compatibilă cu diferite tipuri de motorizări.
    • Un motor cu 4 cilindri ce oferă 180 CP este asociat cu un motor electric de 110 CP, cuplat la cutia de viteze EAT8, pentru o putere combinată de 225 CP. La acestea se adaugă o baterie mai eficientă cu celule noi mai compacte și de capacitate mai mare, ce permite o autonomie de peste 50 kilometri în modul zero emisii (ciclu mixt WLTP).
    • Clienții vor avea la dispoziție motorizarea pe benzină PureTech, disponibilă în versiuni de 130, 180 și 225 CP, în timp ce oferta diesel va include o unitate BlueHDi de 130 CP. Acestea vor fi toate cuplate la o cutie de viteze automată cu 8 rapoarte.
  • Noua versiune a platformei EMP2 introduce componente noi din materiale compozite, piese structurale presate la cald și elemente mai compacte, precum unitatea de aer condiționat, ceea ce eliberează spațiul de depozitare. Portbagajul oferă un volum de 430 litri, are funcție de deschidere hands-free și hayon acţionat electric.
  • DS 4 propune jante de până la 20 inci și roți de 720 mm. Marca a conceput o gamă specială de roți “Tall & Narrow” ce limitează perturbațiile aerodinamice și favorizează emisiile scăzute de CO2. Noua gamă oferă, în același timp, un design atractiv și un confort de excepție. DS 4 va fi disponibil cu roți All Season 3PMSF de clasa A, cu diametru de 19 inci. Versiunile E-TENSE oferă jante de aliaj de 20 inci și anvelope de clasa A. Jantele au o greutate redusă cu 10% (1.5 kg per roată) și inserții aerodinamice, pentru o aerodinamică crescută, un consum minim de carburant și emisii de CO2 scăzute.
  • Unul dintre atuurile modelului DS 4 este suspensia controlată electronic, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, o exclusivitate în acest segment.  Tehnologia utilizează o cameră video amplasată în partea superioară a parbrizului, patru senzori de înălțime și trei accelerometri, care analizează în permanență natura drumului și reacțiile mașinii. DS ACTIVE SCAN SUSPENSION acționează în timp real și independent asupra fiecărei roți și ajustează modul în care suspensia este mai fermă sau mai moale, în funcție de imperfecțiunile drumului. Rezultatul este un confort îmbunătățit, indiferent de starea drumului.
  • În materie de conectivitate, s-au căutat soluții pentru ca șoferul să nu își ia ochii de la drum, un gaj incontestabil al siguranței. DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY oferă o experiență vizuală avangardistă ce reprezintă un prim pas către realitatea augmentată. Grație unei noi tehnologii imersive, informațiile esențiale pentru condus sunt proiectate direct pe drum. Folosind o iluzie optică, informații, precum viteza, sistemele de asistență la condus, navigația, mesajele de alertă sau chiar melodiile ascultate la bord sau apelurile primite sunt proiectate la patru metri în fața parbrizului, pe o diagonală de 21 inch, o premieră pe acest segment.
  • DS NIGHT VISION este o altă tehnologie ce permite mărcii DS Automobiles să se detașeze de concurență. O cameră video cu infraroșu, amplasată la nivelul grilei DS 4 detectează prezența pietonilor și a animalelor în fața vehiculului pe o distanță de până la 200 metri și afișează imaginea pe instrumentarul de bord digital pentru ca șoferul să anticipeze pericolele și să reacționeze în consecință. Un real beneficiu în materie de siguranță ce asigură un condus odihnitor, chiar și pe timp de noapte.
  • Tehnologia senzorială și experimentală face parte din sistemul de infotainment de 10 inci, în totalitate regândit: DS IRIS SYSTEM. Noua interfață încorporează ergonomia unui smartphone cu o interfață tactilă, fluidă și reactivă, bazată pe ideea de profiluri în totalitate personalizabile grație widget-urilor. Setările și afișajul se încarcă automat atunci când utilizatorul urcă la bordul mașinii, astfel că toți pasagerii pot ajusta conținutul în funcție de nevoile lor. DS IRIS SYSTEM poate fi controlat prin voce și gesturi și include un asistent personal care înțelege ce îi spui, pentru ca sistemul să execute ce vrei tu.
  • DS IRIS SYSTEM este secondat de DS SMART TOUCH, un sistem inedit de control prin gesturi, amplasat pe consola centrală. Oricare dintre funcțiile principale ale sistemului pot fi activate cu un simplu gest, fără a lua ochii de la drum. Ideal amplasat la îndemână, ecranul recunoaște gesturi obișnuite, precum mărirea și micșorarea distanței focale sau chiar scrisul de mână. Sistemul se actualizează în timp real, în cloud.
  • Experiența de condus autonom de nivelul 2, deja introdusă pe modelele DS 3 CROSSBACK, DS 7 CROSSBACK și DS 9, primește un update major pentru DS 4, cu DS DRIVE ASSIST 2.0.
    • Regulatorul de viteză adaptează viteza în funcție de trafic și oprește și pornește vehiculul în ambuteiaje. Sistemul asigură și poziționarea precisă a mașinii pe bandă, la alegerea conducătorului auto.
    • DS DRIVE ASSIST 2.0 adaugă 3 noi funcții: depășirile semi-automate, adaptarea vitezei în curbe, anticiparea limitei de viteză.
    • Volanul este echipat cu senzor de prindere care verifică dacă conducătorul auto este activ, pentru că acesta trebuie să dețină în permanență controlul mașinii.
    • Radarele amplasate la colțurile mașinii oferă funcții precum, monitorizarea unghiului mort pe distanțe lungi (pe o rază de 75 de metri) și alertă la traficul din spate, pentru a evita pericolele aflate în punctul mort.

Preţul de start deocamdată nu i-a fost anunţat.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=i5koYo9UHjA
https://www.youtube.com/watch?v=tQTLmQVT5O4
https://youtu.be/qMAgDiZrG5U
https://youtu.be/fS6vsAHIfFk
https://youtu.be/g84N3TddZUI
https://www.youtube.com/watch?v=kl-yG47XD1s
https://youtu.be/tIlyt4QApS8
https://youtu.be/XDFNzWhatFg
https://youtu.be/doTT-Bz4KMI

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/