(video) DS Automobiles deschide comenzile şi anunţă preţurile pentru noul său vârf de gamă

DS Automobiles a anunţat că deschide cărţile de comandă pentru sedanul DS 9, noul vârf de gamă al mărcii franceze. Deşi modelul a fost prezentat în premieră mondială la sfârşitul lunii februarie din acest an, livrările-i vor demara abia din septembrie 2021! Să fie un motiv pandemia?

https://www.youtube.com/watch?v=IhGJJPR4ST0

În total vor exista patru motorizări la alegere: E-TENSE 4×4 360 plug-in hybrid, E-TENSE 225 plug-in hybrid, PureTech 225 şi ulterior E-TENSE 250 plug-in hybrid (cifrele reprezentând şi numărul de cai putere).

Modelul de top va fi produs în Poissy, Franţa. Acesta va combina două motoare electrice cu câte 110 şi 113 CP, cu un benzinar PureTech cu 200 CP, pentru a putea genera în total 360 CP şi 520 Nm de cuplu. Aceste cifre nu ne spun altceva decât că va fi împrumutată unitatea de propulsie de la noul Peugeot 508 PSE. Sedanul sport se va mai putea deosebi prin nişte etriere de frână negre cu logo DS Performance, dar şi printr-un set de jante din aliaj de 20 inci.

De cealaltă parte, despre modelul E-TENSE 225 plug-in hybrid ni se spune că va fi capabil să înregistreze o autonomie electrică de până la 48 de km datorită energiei dintr-o baterie cu o capacitate de 11.9 kWh. În mod hybrid, consumul mixt de combustibil se va putea limita la doar 1.5 l/100 de km, în timp ce emisiile de CO2 nu vor depăşi 33 g/km.

La momentul lansării pe piaţă, gama va fi construită în jurul a două niveluri de echipare: Performance Line + și Rivoli +. Culorile pentru caroserie se rezumă iniţial doar la cinci: Pearl White, Midnight Blue, Pearl Crystal, Artense Grey şi Perla Nera Black.

Un DS 9 Performance Line + va avea o caroserie cu insigne cromate pe ușile din față cu logoul DS PERFORMANCE LINE, împreună cu nişte cromate DS WINGS și banda de pe capotă. Grila neagră lucioasă are insigna DS PERFORMANCE LINE deasupra ei. Jantele din aliaj Black MONACO de 19 inci vor avea un capac central Carmin.

În cabină scaunele, care combină Alcantara neagră şi o tapiţerie din piele, cu cusături contrastante în nuanţe Carmin și Gold, fac o legătură cu consola centrală și tabloul de bord care sunt de asemenea acoperite cu Alcantara. Insigna din aluminiu DS PERFORMANCE LINE de pe tabloul de bord şi inlay-urile de cristal de pe comutatoarele de sub ecranul central accentuează sofisticarea până la cele mai mici detalii. Volanul multifuncțional este acoperit cu piele perforată cu granulație completă, iar suprafaţa airbag-ului cu piele și cusături Carmin și Gold.

Inspirat de cartierul Tuileries din Paris, DS 9 Rivoli + conectează materialele de calitate cu ornamentele premium sub formă de diamant. Trei opţiuni interioare diferite sunt oferite la alegere: Bazalt Black Leather sau OPERA cu (ca o opțiune) două culori pentru pielea Nappa – Rubis Red sau Black. Eleganța specificaţiei Opera este adusă la viață de pielea Nappa de pe scaunele din față și cele din spate, de pe consola centrală și întinderea tabloului de bord. Iar cotiera centrală posterioară DS Lounge are porturi USB și comenzi pentru masaj, încălzire şi ventilarea scaunelor locale.

Calitatea materialelor stimulează simțurile cu un volan din piele cu granulație integrală, un levier al cutiei de viteze acoperit cu piele fină, mânere de tavan acoperite cu piele, aplicaţii din aluminiu pe pedale și consola centrală, căptușeala tavanului, parasolarelor şi spaţiului de sub lunetă cu Alcantara, pe lângă cusăturile contrastante în nuanţă Pearl.

Amintim că noul DS 9 va oferi şi cele mai recente tehnologii de pe piaţă, în special: DS DRIVE ASSIST – un sistem de conducere semi automatizată de nivel 2, o suspensie cu amortizoare adaptive DS ACTIVE SCAN, faruri DS ACTIVE LED VISION, sistem audio FOCAL Electra, PROXIMITY KEYLESS ENTRY & START, sistem DS NIGHT VISION, sisteme de monitorizare a atenţiei şoferului şi a unghiurilor moarte, un sistem avansat de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi unul activ de frânare automată de urgenţă de la o viteză de până la 140 de km/h, etc.

Şi acum lista preţurilor de start în Franţa:

  • DS 9 PERFORMANCE LINE + cu motorizare PureTech 225 – 47.700 euro
  • DS 9 RIVOLI + cu motorizare PureTech 225 – 51.700 euro
  • DS 9 PERFORMANCE LINE + cu motorizare E-TENSE 225 – 54.000 euro
  • DS 9 RIVOLI + cu motorizare E-TENSE 225 – 56.900 euro
  • DS 9 PERFORMANCE LINE + cu motorizare E-TENSE 4×4 360 – 65.500 euro
  • DS 9 RIVOLI + cu motorizare E-TENSE 4×4 360 – 68.400 euro

DS Automobiles mai menţionează că în cea mai luxoasă formă, complet dotat, modelul DS 9 E-TENSE 4×4 360 poate ajunge să coste practic 80.000 de euro!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/