(foto/video) Premieră: Noul Porsche Cayenne GTS facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Abrevierea GTS înseamnă Gran Turismo Sport. În practică, înseamnă o doză suplimentară de dinamism și capacitate pe distanțe lungi. În esența sa, Cayenne este atât o mașină sport de înaltă performanță, cât și un SUV pentru toate tipurile de teren. Cu toate acestea, pentru modelele GTS, acest echilibru s-a mutat în mod tradițional către o capacitate mai bună pe șosea.

Cu un sistem de propulsie puternic, o reglare precisă și un design exclusivist, noul Cayenne GTS facelift rămâne fidel acestui principiu, rămânând în același timp potrivit pentru utilizarea zilnică.

Porsche Cayenne GTS facelift

Caracteristici cheie:

Tehnologia șasiului de la Cayenne Turbo GT

  • Șasiul precis perfecționat, specific GTS și o gardă la sol cu 10 mm mai mică marchează o evoluție interesantă pentru Cayenne GTS.
  • Mașina este acum echipată standard cu suspensie pneumatică adaptivă, inclusiv cu Porsche Active Suspension Management (PASM) și Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).
  • Toate componentele șasiului și sistemele de control, cum ar fi Porsche Traction Management (PTM) și sistemul opțional Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), sunt proiectate special pentru performanțe optime pe șosea.
  • Tehnologia de amortizare cu două supape oferă o reacție impresionantă. Iar suspensia pneumatică cu două camere conferă mașinii o rată de elasticitate extrem de dinamică, asigurând în același timp confortul șoferului.
  • Rulmenții pivotului punții față provin de la Cayenne Turbo GT. Aceștia măresc înclinarea negativă a roților cu 0.58 grade în comparație cu alte modele Cayenne. Rezultatul: agilitate izbitoare în viraje și o dinamică excepțională a manevrabilității.
Porsche Cayenne GTS facelift

Mai eficient și mai puternic decât anterior

  • Motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri, dezvoltat de Porsche și fabricat la Zuffenhausen, a fost supus unei revizuiri tehnice ample. Produce acum 500 CP (+40) și 660 Nm (+40).
  • Transmisia revizuită Tiptronic S cu opt trepte schimbă mai repede în modurile Sport și Sport Plus.
  • Noul Cayenne GTS este capabil de 0-100 km/h în 4.4 secunde. Viteza maximă este limitată la 275 km/h.
  • O altă inovație tehnică: cutia de transfer pentru sistemul de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM) dispune de un circuit independent de răcire cu apă. Această tehnologie este preluată de la Turbo GT.
Porsche Cayenne GTS facelift

Design și dotări exclusive în stil GTS

  • Toate modelele Porsche GTS sunt recunoscute datorită designului lor unic și sportiv. Cayenne GTS se remarcă prin inscripții exterioare de culoare neagră, o parte frontală specială cu prize de răcire mai mari, faruri și stopuri cu tentă închisă la culoare și etriere de frână roșii.
  • Accesoriile caroseriei, cum ar fi pragurile laterale, inserțiile frontale, ornamentele geamurilor laterale și bosajele roților, care fac parte din pachetul standard Sport Design, sunt acum fabricate în negru lucios. La modelele GTS anterioare, unele dintre aceste elemente de caroserie erau colorate.
  • În schimb, terminațiile de eșapament sport, care anterior erau de culoare neagră, sunt acum finisate într-o nuanță de bronz închis. Iar jantele de 21 inchi cu design RS Spyder sunt finisate în gri antracit.
  • Interiorul este prevăzut standard cu un volan sport GT încălzit. Materialul de înaltă calitate Race-Tex se regăsește, de asemenea, în întreaga cabină. Materialul asemănător cu pielea întoarsă acoperă tavanul, cotierele și panourile ușilor, precum și panourile centrale ale scaunelor sport reglabile în opt direcții. Pernele laterale ale scaunelor au fost ridicate mai mult pentru a oferi mai mult sprijin lateral în viraje.
  • Două pachete alternative de interior specifice GTS în Carmine Red sau Slate Grey Neo (nu sunt disponibile de la începutul producției) vor fi propuse pentru un aspect mai personalizat.
Porsche Cayenne GTS facelift

Noua experiență a șoferului cu iluminare ambientală și sunet surround

  • Noul Porsche Driver Experience cu un instrumentar de bord digital curbat este standard. Ecranul pentru pasagerul din dreapta șoferului rămâne o opțiune.
  • Pe lângă pachetul Sport Design, farurile HD matrix LED și suspensia pneumatică, modelul dispune, de asemenea, de un sistem audio surround Bose și de iluminare ambientală.
  • Cayenne GTS Coupé include, de asemenea, un acoperiș panoramic fix din sticlă, ca dotare standard, precum și un spoiler spate extensibil adaptiv.
    • Dacă se dorește, pe această variantă se poate opta pentru un eșapament sport cu terminații poziționate central, finisate în bronz închis. Acesta este disponibil în cadrul a trei pachete lightweight sport, care mai pot include un acoperiș și un difuzor posterior din carbon, precum și o izolație fonică redusă.
    • În funcție de echipare, pachetele Lightweight pot reduce greutatea mașinii cu până la 25 kg.

Ambele mașini pot fi deja comandate. Livrările în Europa vor demara din această vară. Prețul de start în Republica Moldova este de 143.500 de euro (147.500 pentru coupe).

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise