(video) Noul Porsche 911 se prezintă astăzi în Moldova în compania altor trei generaţii

Porsche Center Moldova a decis să organizeze în aceste ultime zile de primăvară premiera locală a noii generaţii 911. Pentru un astfel de eveniment grandios s-a ales şi o locaţie mai specială – castel Mimi – şi vă spunem de ce.

Reprezentanţii Porsche în ţara noastră au avut nevoie de mai mult spaţiu şi de unul frumos pentru a expune mai multe automobile la un loc. Nu este vorba despre câteva exemplare ale proaspătului 911, ci și de modele din generaţii precedente.

Astfel, pe lângă noul 911 în caroserie 992, oaspeţii invitaţi mai au ocazia să vadă astăzi un exemplar Carrera 4 în caroserie 996, un altul Carrera 4S în caroserie 997 şi alte patru din penultima generaţie: 991 Cabrio, 991.2 GTS (facelift), 991.2 Turbo S (facelift), dar și uimitorul 911 GT3 RS de ultimă generaţie!

În această ordine de idei, chiar dacă nu au fost şi altele mai vechi, vizitatorii au ocazia să vadă cu ochii proprii evoluţia modelului din 1998 şi până în prezent.

Revenind la protagonistul nostru, noul Porsche 911, vă amintim că acesta a fost prezentat în 2018 la Salonul Auto de la Los Angeles, acolo unde am fost şi noi pentru a realiza un reportaj video exclusiv. Între timp, în martie, la Salonul Auto de la Geneva a fost arătată şi varianta decapotabilă a modelului prezentat iniţial.

Modelele de start disponibile se numesc Carrera S şi Carrera 4S, ambele cu motoare boxer bi-turbo cu şase cilindri şi volum de 3.0 litri. Puterea generată de propulsorul lor a crescut de la 420 la 450 de CP. Cuplul maxim este mai mare cu 30 de Nm şi constituie 530 Nm, disponibili între 2.300 şi 5.000 de rpm.

Cutia de viteze PDK este una nou dezvoltată, pre-selectivă robotizată cu opt trepte şi dublu ambreiaj, marca ZF. Mai târziu va fi introdusă şi una manuală. Modelul Carrera S este oferit exclusiv cu o tracţiune pe puntea din spate, iar 4S cu una integrală. Cel mai impresionat este că, cu un 4S şi pachet Sport Chrono inclus, se poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.4 secunde. Şi asta cu unul dintre modelele de bază!

Noul Porsche 911 mai dispune de un exterior revizuit, în partea posterioară cel mai evident, dar şi un habitaclu complet nou în care ampatamentul este mai mare, respectiv există mai mult spaţiu pentru până la patru pasageri. Planşa de bord a fost reproiectată complet: aceasta include acum linii mai stricte, dar elegante, un panou de bord parţial digital şi un sistem multimedia cu ecran de un format nou (10.9 inci).

Printre alte noutăţi se numără o caroserie realizată aproape în totalitate din aluminiu, în premieră nişte mânere retractabile electric pentru portiere, un nou eleron spate activ, scaune noi, o cameră infraroşu, un exclusiv Wet Mode şi multe altele.

Noul Porsche 911 are un preţ de start în Moldova de 108.500 euro pentru modelul Carrera S cu tracţiune spate și minim 115.000 de euro pentru Carrera 4S. Variantele decapotabile costă de la 120.500 și 127.000 de euro respectiv. Pentru mai multe detalii, contactați dealerul local.

Staţi aproape pentru că în cel mai scurt timp va urma şi un test drive cu acest model, unul pe care l-am realizat cu doar câteva ore înainte de acest eveniment, în Grecia.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/