(foto/video) Astăzi a fost inaugurat oficial primul segment din centura Chișinăului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primul segment din centura Chișinăului a fost finalizat, fiind reabilitat cu suportul Băncii Europene de Investiții (peste 9.9 milioane de euro). Este vorba despre traseul M2, care face practic o legătură între sectorul Buiucani şi oraşul Ialoveni, dar şi a drumurilor M1 cu R3.

După ani de blocaje și amânări cetățenii pot circula rapid și în siguranță pe primii 6.6 km din centura Chișinăului. Drumul va contribui la reducerea zgomotului și a poluării aerului în municipiu, precum și la eficientizarea transportului de mărfuri.

Prima porțiune din drumul de ocolire a municipiului Chișinău a fost deschisă astăzi oficial pentru circulație cu toată infrastructura pregătită.

Sectorul are o lungime de 6.6 km, patru benzi de circulație (câte două per sens, despărțite de un parapet din beton), două intersecții cu sens giratoriu și circa 90 de indicatoare rutiere instalate.

Totodată, au fost restabilite cinci podețe existente și construite alte cinci podețe noi.

În perioada următoare, vor fi lansate și licitațiile pentru construcția altor două sectoare ale centurii. Pe celelalte segmente ale acestui proiect vor fi construiți încă 17 kilometri de drum.

În total, centura Chișinăului are şase sectoare cu o lungime de aproximativ 90 de km. Prima licitație pentru construcția centurii a fost făcută încă anul 2014, dar procesul de realizare a fost blocat timp de mai mulți ani. 

Finalizarea acestui proiect va reduce fluxul de transport de mare tonaj care tranzitează orașul, astfel încât se vor diminua ambuteiajele și se va micșora gradul de poluare a aerului.

Cmentariile sunt închise