Porsche va moderniza toate modelele Taycan livrate printr-un nou update software. Ce include de această dată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La nivel mondial au fost livrate până în prezent peste 75.000 de exemplare Porsche Taycan de la momentul introducerii sale la sfârșitul lui 2019. Acum, o actualizare cuprinzătoare este la orizont: indiferent de vârsta vehiculului, motor și caroserie, toate variantele de model pot fi actualizate printr-un software update pentru a corespunde gamei anului 2023 (începe din iulie 2022).

În funcție de momentul în care a fost livrat vehiculul, clienții vor beneficia, printre altele, de o creștere a eficienței sistemului de propulsie, precum și de noi funcții și caracteristici ale Porsche Communication Management (PCM), Porsche Connect și a sistemelor de asistență. 

Actualizarea include, de asemenea, opțiunea de a avea funcții și echipamente individuale deblocate după cumpărare (funcție la cerere) și va îmbunătăți capacitatea de actualizare over-the-air (OTA) a tuturor modelelor Taycan. Actualizarea este gratuită pentru clienți și poate fi efectuată în timpul unei vizite la dealerul oficial!

În urma acestei actualizări, oricine conduce un Taycan de la începutul perioadei de producție a mașinii va fi plăcut surprins de cât de multe modificări s-au făcut de atunci. Sfera exactă a actualizării și durata vizitei necesare depind de starea software-ului specific al maşinii, dar cu cât este mai veche, cu atât vor fi instalate mai multe îmbunătățiri și inovații!

Cele mai importante actualizări:

  • Grup motopropulsor: 
    • În modurile de conducere Normal și Range, la modelele cu tracțiune integrală, în funcționarea cu sarcină parțială, motorul electric din față este aproape complet deconectat și dezactivat. În timpul mişcării din inerţie și în oprire, ambele osii nu mai primesc cuplu. Astfel, roata eliberată de putere reduce pierderile de rezistență la frecare și mărește autonomia vehiculului! 
    • Indicatorul de tracțiune integrală este acum afișat ca indicator al fluxului de energie pe afișajul central. Acest lucru face starea curentă de funcționare a agregatelor mai ușor de văzut.
    • Strategia de recuperare a energiei a fost, de asemenea, optimizată. Setarea de recuperare automată, de exemplu, este păstrată chiar și atunci când șoferul schimbă programul de conducere.
    • Aceste modificări sunt relevante pentru modelele Taycan din gama anilor 2020 şi 2021
  • Gestionarea termică: 
    • O mai bună condiționare a bateriei, în special la temperaturi exterioare scăzute, permite Taycan-ului să fie încărcat rapid mai frecvent și pe o gamă mai largă de niveluri de încărcare a bateriei (SoC). Căldura reziduală de la componentele electrice, de exemplu, este folosită chiar mai mult decât înainte pentru temperarea bateriei. 
    • Pentru modelele Taycan din gama anului 2020 și 2021, acest lucru permite o autonomie mai mare și timpi de încărcare mai scurti.
  • Porsche Communication Management (PCM) și Porsche Connect: 
    • Funcții noi, un design cu elemente colorate pe ecranul de pornire și o ușurință și mai mare de utilizare sunt semnele distinctive ale upgrade-urilor în acest domeniu. Pe modelele din gama anului 2020, 2021 și până la mijlocul lunii februarie din 2022, actualizarea optimizează controlul vocal și integrează aplicația Spotify. 
    • Android Auto devine disponibil de conectat wireless. 
    • Stațiile de încărcare pot fi filtrate și selectate în sistemul de navigație în funcție de capacitatea de încărcare. 
    • Posesorii de Taycan din gama anului 2021, care dispun de head-up display, vor avea parte de vizualizarea optimizată a hărții de navigație, printre alte elemente. Conținutul afișajului a fost extins. 
    • Pentru toate modelele Taycan anterioare gamei anului 2023, instrucțiunile de operare de la bord pot fi acum utilizate și prin control vocal.
  • Sisteme de asistență: 
    • Unele sisteme pot susține acum șoferul în și mai multe situații. Senzorii funcției ParkAssist acoperă acum o rază mai mare. 
    • Căutarea locurilor de parcare disponibile a fost, de asemenea, îmbunătățită, astfel că acum sunt oferite șoferului ca opțiune și spații mai mici. 
    • De toate acestea vor beneficia modelele Taycan din gama anului 2020, 2021 și 2022.
  • Funcții deblocabile după achiziționarea vehiculului (FoD): 
    • Toate modelele Taycan din gama anului 2020, 2021 și 2022 sunt acum eligibile, la cerere, pentru funcția de deschidere fără cheie (comfort access) pentru uși și hayon. 
    • Opțiunea actualizărilor software over-the-air (OTA) a fost acum extinsă și mai mult pentru gama anului 2023.

Şi încă o noutate importantă pentru posesorii de Taycan!

Încărcătorul de bord de 22 kW a devenit recent disponibil și pentru adaptare, pe maşinile care nu au fost comandate din start cu el, acestea având încărcătorul standard de 11 kW. Clienții pot opta pentru această modernizare contra plată. Cu o capacitate de încărcare mai mare, bateria maşinii electrice se va încărca mult mai repede. 

În Europa și America de Nord, modernizarea include și activarea funcției Plug & Charge. Acest lucru permite încărcarea și plata convenabilă fără card sau aplicație. De îndată ce cablul de încărcare este conectat, Taycan stabilește o comunicare criptată cu stația de încărcare compatibilă Plug & Charge. Procesele de încărcare și plată încep apoi automat.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/