(video) Premieră: Noul sedan premium DS 9 – un concurent pentru Volvo S90, Lexus ES, BMW Seria 5 şi compania

Marca premium franceză DS Automobiles, care de curând a fost prezentată în România, îşi extinde gama de modele cu noul DS 9! Acesta este un sedan mult aşteptat de dimensiuni complete, care va fi disponibil pe piaţa din Europa şi din China. Până acum singurul sedan din gama globală a mărcii era doar modelul de dimensiuni medii DS 5LS , conceput exclusiv pentru piața chineză.

Noul DS 9 va concura pe piaţă în primul rând cu modele business precum Volvo S90, Lexus ES, însă va fi o alternativă destul de bună şi pentru cei care caută altceva mai deosebit în afara trio-ului nemţesc.

https://www.youtube.com/watch?v=IhGJJPR4ST0

DS9 măsoară în lungime 4.930 mm, în lăţime 1.850 mm şi are un ampatament de 2.895 mm. Chiar dacă este doar puţin mai scurt decât un BMW Seria 5, compania spune că l-a pus pe platforma modulară EMP2 care prevede o poziţionare transversală a motorului sub capotă, dar şi o tracţiune pe puntea din faţă. Mai mult decât atât, sedanul Peugeot 508L cu ampatament alungit, conceptul special pentru piaţa din China, este recunoscut inconfundabil în silueta corpului și forma ferestrelor laterale.

Cu toate acestea, exteriorul lui DS 9 nu poate fi confundat cu mașinile altor mărci. Designul exterior este realizat în același stil cu cel al SUV-ului DS 7 Crossback.

Farurile full LED sub formă de diamante, cu tehnologie DS ACTIVE LED VISION cu mai multe moduri de funcționare (în funcție de viteză și iluminare) se numără printre cele mai interesante caracteristici, alături de nişte lumini de zi verticale în stilul modelelor de ultimă generaţie Peugeot, mânere retractabile pentru portiere şi corpuri de iluminat laterale suplimentare pe montanţii posteriori, lângă lunetă. Aceasta din urmă a apărut cu inspiraţie de la dotarea similară pe care o avea modelul clasic Citroen DS.

Designul interior a fost transferat aproape complet din acelaşi SUV de top DS 7 Crossback. DS 9 are acelaşi panou de bord digital şi acelaşi ecran HD de 12 inci al sistemului multimedia. Prin acesta din urmă se pot controla şi alte funcţii secundare, precum este aceeași climatizare. Butonul de pornire a motorului este situat între deflectoarele centrale de ventilație și deasupra acestuia este instalat un ceas marca B.R.M.

Interiorul este decorat cu diverse tapiţerii din piele Nappa de calitate premium, iar la alegere vor fi puse mai multe nivele de echipare care diferă inclusiv prin culori şi forma tapiţeriei aranjate pe scaune, numite după celebrele zone din Paris: Bastille, Rivoli, Operaw. A fost pregătită şi o versiune Performance Line care se va deosebi printr-o aplicaţie abundentă de Alcantara și accente sportive.

Interesant mai este de notat că şi scaunele spate sunt încălzite, ventilate și au un sistem de masaj încorporat! Printre opțiuni se poate găsi şi un sistem audio Focal Electra cu 14 difuzoare.

Sedanul DS 9 de bază este echipat cu un motor turbo PureTech de 1.6 litri (225 CP), cuplat la o cutie de viteze automată cu opt rapoarte, însă pe piaţa europeană ar trebui să se bucure de o mai mare popularitate varianta plug-in hybrid E-Tense cu acelaşi benzinar turbo cu patru cilindri la bază.

Versiunea inițială conţine drept asistent un electromotor cu 110 CP și 320 Nm, care este integrat în cutia de viteze cu opt trepte. Puterea maximă a unităţii de propulsie se ridică la acelaşi număr de 225 CP, iar o baterie cu o capacitate de 11.9 kWh ar trebui să asigure o autonomie electrică de aproximativ 50 km.

Ulterior, va apărea modelul DS 9 E-Tense cu 250 CP și mai târziu încă o variantă hibridă cu sistem de tracțiune integrală şi cu un motor electric suplimentar pe puntea spate (360 CP în total).

Apropo, toate maşinile cu motorizări hibride vor porni în mod implicit în modul electric, în care se poate accelera până la o viteză maximă limitată la 135 km/h. Există, de asemenea, un mod E-Save în care sistemul electronic menține o cantitate de energie în baterie, garantat suficientă pentru deplasare printr-o zonă verde dacă sfârşitul itinerarului este un oraş cu restricţii de emisii.

Mai aflaţi că, la fel de la DS 7 Crossback, noul sedan a preluat suspensia adaptivă. Rigiditatea amortizoarelor controlate electronic se modifică proactiv pe baza datelor procesate cu o cameră frontală care scanează carosabilul din fața mașinii. Există printre altele şi un sistem Night Vision (o cameră infraroșu este integrată în grilul radiatorului), un sistem de parcare automată şi un cruise control adaptiv cu un sistem de menținere a benzii (funcționează până la o viteză de 180 km/h) și posibilitatea de a rula semi automatizat în ambuteiaje.

DS 9 va fi produs în China, iar de acolo va fi livrat pe toate piețele unde este prezentă marca DS. Începutul vânzărilor în China este programat pentru a doua jumătate a anului 2020, iar în Europa mașinile vor apărea puțin mai târziu. Automobilul se va prezenta public în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Află mai multe detalii din comunicatul de presă ataşat:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/