(video) Va avea un aspect radical diferit! Noul Hyundai Santa Fe se testează deja

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania coreeană Hyundai pregătește o nouă generație a popularului său crossover Santa Fe și, judecând după cele mai recente imagini spion disponibile cu maşinile de teste, noutatea va fi radical diferită şi chiar cu design diferit de cel anterior presupus.

Conform zvonurilor, producătorul s-a cam întristat că generaţia actuală a generat vânzări sub aşteptări, astfel că zarurile aruncate au căzut altfel şi s-a optat pentru o foaie curată în ce priveşte aspectul.

În 2021, doar în Coreea de Sud, s-au vândut 57.578 de unități, în timp noul KIA Sorento în 76.883 de unități. L-a depăşit chiar şi Palisade cu 64.791 exemplare şi îi calcă pe urme modelul Samsung QM6 (Renault Koleos în specificație coreeană) – 46.740 de unități. 

Prima generație Santa Fe a apărut în 2000, devenind versiunea de serie a conceptului cu același nume, demonstrat cu un an mai devreme la Salonul Auto Internațional de la Detroit. De asemenea, a devenit primul crossover din istoria mărcii, urmat de Tucson, introdus abia în 2004. 

Astăzi există într-o a patra generație, premiera căreia a avut loc în februarie 2018, iar în vara lui 2020 s-a ales cu facelift-ul găsit şi în Republica Moldova. Dar noua generaţie, cu numele de cod MX5, la exterior nu va avea nimic de-a face cu actualul Santa Fe.

Producătorul a decis ca să lase liniile rotunjite la o parte şi să combine un design unghiular cu tematica Pixel folosită pe cele mai noi lansări. În general vorbind, o sursă de inspiraţie ar fi servit vădit noul Land Rover Defender, model care a plăcut şi a atras deja ceva public. Vor avea în comun o formă a geamurilor laterale destul de asemănătoare, iar montanții parbrizului îi vor fi negri. 

Partea din față îi este realizată aproape verticală, iar farurile vor primi lumini zi cu pixeli în forma literei H. Interesant mai este că, deşi arcurile roților sunt rotunde, bosajele din plastic negru vor avea o formă superioară unghiulară.

Posteriorul maşinii rămâne camuflat puternic deocamdată, deşi pe întuneric s-a observat că o parte sau stopurile integrale sunt montate pe capacul portbagajului la nivelul său inferior, aproape de bara de protecţie. Într-o altă ordine de idei, este posibil ca noul Santa Fe să primească și blocuri optice verticale în spate, asemănătoare celor de pe Staria.

Unele modele de jante folosite pe prototipurile de teste au nişte spiţe late pentru o mai bună aerodinamică, semn că sunt optimizate pentru unităţi de propulsie hibride.

Ce va avea exact sub capotă şi ce platformă în genere va utiliza, deocamdată nu se ştie nimic. Actualul Santa Fe facelift foloseşte şasiul N3 care a fost pus pe noua generaţie Sorento, deşi până la facelift îl folosea pe cel cunoscut drept Y6, utilizat şi de vechiul Sorento.

Premiera noii generaţii Hyundai Santa Fe ar putea avea loc până la sfârşitul anului curent, în Coreea, ori la începutul lui 2023.

Câteva imagini render proaspete din online, în care este imaginat designul modelului:

Cmentariile sunt închise