(video) Premieră: Hyundai Santa Fe facelift – primele detalii şi imagini

(update 03.06.2020) Hyundai a dezvăluit în această zi de 3 iunie primele imagini cu designul exterior şi interior actualizat al noului Santa Fe facelift! Dezvoltat pentru a oferi o experiență premium în timp ce satisface nevoile complete ale unei familii întregi, Santa Fe-ul reproiectat de a patra generație depășește un simplu facelift, afirmă producătorul!

Un aspect proaspăt, împreună cu noi caracteristici pot fi văzute din toate părțile laterale ale mașinii, precum și în interior.

Grila de radiator, cu semnătura sa geometrică (sunt două tipuri în dependență de versiuni), integrează, de asemenea, farurile – ceea ce este un truc estetic găsit pe multe alte modele Hyundai. Luminile de zi LED care captează privirea pornesc din partea de sus a grilei și “taie” blocurile optice în două pentru a crea forme T unice la fiecare colț frontal al SUV-ului, atunci când sunt aprinse.

Fiecare secțiune laterală a noului Santa Fe facelift se caracterizează printr-o linie fără sudură care conectează luminile de zi cu stopurile, oferind mașinii un aspect senzual sportiv. Lățimea crescută a arcurilor roților accentuează caracterul robust și puternic al SUV-ului, care este, de asemenea, subliniat de noile modele de jante de 20 de inci.

Noile stopuri reproiectate sunt conectate între ele printr-o fâşie subțire iluminată, care completează tema de design orizontal, găsită în partea frontală şi cele laterale. Tema este exprimată din nou de reflectorul spate larg (de acolo au fost mutate în stopuri LED-urile incluse în marşarier) și de placa din bara de protecţie, creând astfel un aspect unic cu trei straturi. Apropo, după cum puteţi observa în imagini, elementele inferioare de jur împrejurul caroseriei pot fi vopsite în culoarea caroseriei sau lăsate într-o nuanţă contrastantă redată de plastic.

Pentru prima dată într-un vehicul Hyundai, noul Santa Fe facelift oferă, de asemenea, un opțional Luxury Package pentru o senzație și mai sofisticată. Acesta conţine un set de jante de 20 inci cu un design unic şi bare de protecţie, precum şi inserţii laterale, în culoarea caroseriei mai degrabă decât într-un negru mat.

Noul interior reproiectat al lui Santa Fe oferă acum mai mult spațiu, confort și comoditate în comparație cu modelul anterior. Maşina a fost dusă la un nou nivel de lux cu fiecare componentă finisată cu materiale premium soft-touch. Consola centrală stă acum poziţionată mai sus, “plutitoare” fiind şi sub aceasta existând o nişă, oferindu-i șoferului și pasagerului din față sentimentul că stau fiecare într-un fotoliu. Iar suportul pentru pahare poate fi închis dacă nu se foloseşte.

Butoanele sunt toate centrate pentru utilizare intuitivă și ergonomică. În mijlocul consolei centrale reproiectate se noul levier al cutiei de viteze cu butoane de schimbare a treptelor, împreună cu alte funcții care sunt utilizate adesea. Sistemul shift-by-wire, fără legături mecanice, a permis designerilor să pună butoane în locul unei manete tradiţionale.

Pentru prima dată, noul Santa Fe facelift vine cu un selector Terrain Mode: un joystick rotativ de control, situat pe consola centrală, pentru a comuta convenabil între diferite moduri de rulare, optimizând performanța și setările sistemului de tracţiune integrală HTRAC pentru o varietate de situații de conducere. Acest selector include moduri unice pentru nisip, zăpadă și noroi, precum și moduri eco, sport, confort și smart, dintre care ultimul recunoaște automat stilul de conducere și selectează un mod astfel încât șoferul să nu fie nevoit să o facă.

Aspectul noii console centrale a făcut loc pentru mai mult spațiu de stocare în tabloul de bord inferior reproiectat. Consola centrală are în partea superioară un nou monitor tactil de 10.25 inci de tip AVN (audio, vizual, navigation), în locul unuia de 8 inci, pe care rulează sistemul multimedia împreună cu hărţi de navigaţie preinstalate, sistemul vocal de ghidare pe hartă prin satelit, se afişează imagini de pe camera video spate, dar şi folosit pentru entertainment și conectivitate. În spatele volanului nu se vor mai găsi ceasuri de bord analogice, ci doar un nou monitor de 12.3 inci.

Printre imagini s-a strecurat şi una a unei motorizări hibride, însă mai multe detalii la capitol tehnic vor urma în altă zi. La momentul de faţă se menţionează că Sanfa Fe va deveni primul Hyundai din Europa care va dispune de noi unităţi hybrid şi plug-in hybrid din familia Smartstream.

https://player.vimeo.com/video/425128329

https://player.vimeo.com/video/425129165

După cum s-a anunţat odată cu primul teaser, noul Santa Fe facelift este primul model Hyundai din Europa și primul SUV Hyundai la nivel global bazat pe noua platformă de generația a treia. Noua platformă permite îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește performanța, manipularea, eficiența consumului de combustibil și siguranța.

Fiind dotată cu un sistem care controlează fluxul de aer, noua platformă îmbunătățește circulația aerului prin compartimentul motorului și permite căldurii să se disipeze. Acest lucru sporește stabilitatea în partea inferioară a vehiculului. Stabilitatea vehiculului este îmbunătățită și mai mult de poziția redusă a echipamentelor grele din interiorul platformei, ceea ce reduce greutatea generală și reduce centrul de greutate. Aerodinamica a fost, de asemenea, îmbunătățită, astfel încât rezistența aerului este redusă la minimum pentru a oferi o eficiență excelentă a consumului de combustibil, putere și performanță de conducere.

Punctele fixe pentru brațele de direcție au fost poziționate mai aproape de mijlocul roților din față, permițând o manevrabilitate mai agilă. Între timp, zgomotele, vibraţiile şi asprimile (NVH) au fost reduse prin sisteme de absorbție a sunetului consolidate în părțile sensibile la vibrații.

Noua platformă aduce, de asemenea, cu ea îmbunătățiri semnificative în siguranța coliziunilor, datorită îmbunătățirilor în inginerie. Prin utilizarea unei structuri multi-sarcină, a ștanțării la cald și a integrării unei plăci de oțel de înaltă rezistență, platforma va permite mașinii să absoarbă mai bine impactul în cazul unei coliziuni, reducând în același timp minimizarea deformării spațiului pentru pasageri.

Totuşi, arhitectura generală a şasiului a rămas în mare parte neschimbată: aici ne referim la suspensie care a rămas de tip McPherson pe puntea din faţă şi multi-link pe spate.

Noul Hyundai Santa Fe facelift va fi disponibil pe piaţa europeană din septembrie 2020.


(26.05.2020) Hyundai a decis să schimbe platforma lui Santa Fe odată cu facelift-ul

Îmbunătățit și electrificat: Hyundai Motor a lansat o primă bucățica din noul Santa Fe facelift. Primele detalii şi o primă imagine oficială vine după ce am făcut împreună cu marca sud-coreeană o retrospectivă a istoriei modelului, prezent pe piaţă deja de două decenii.

Cea mai recentă generație a celui mai longeviv SUV emblematic al companiei va avea un design exterior demn și carismatic, precum și actualizări de design interior care oferă sensibilitate și confort premium.

Imaginea teaser ataşată mai sus dezvăluie mai multe caracteristici noi de design, inclusiv grila frontală combinată și semnătura luminoasă formată de luminile de zi noi, ca parte a noii arhitecturi integrate.

Grila lată conferă noului Santa Fe facelift un caracter îndrăzneț, în timp ce modelul geometric de pe grilă adaugă un aspect stereoscopic, unde mai pui că are elemente active! Iar noile lumini de zi în formă de T completează caracterul robust și va face această maşină unică în trafic, recunoscută chiar și de la distanță.

Printre alte îmbunătățiri, Hyundai va introduce, de asemenea, o nouă gamă de sisteme de propulsie electrificate, inclusiv opţiuni hibride și plug-in hybrid pentru prima dată.

În plus, noul Santa Fe facelift va fi primul model Hyundai din Europa și primul SUV Hyundai la nivel global bazat pe noua platformă a grupului Hyundai de generația a treia, cea care a debutat odată cu noua generaţie Sonata. Noua platformă permite îmbunătățiri semnificative ale performanței, manipulării și siguranței, precum și o compatibilitate mai bună cu propulsoarele electrificate.

Noul şi actualizatul Santa Fe va fi disponibil în Europa începând cu septembrie 2020. Mai multe informații vor fi dezvăluite în săptămânile următoare.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/