AutoBlog.MD: În contextul crizei energetice șoferii trebuie să nu uite de aceste sfaturi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Criza energetică și deciziile aprobate de autorități cu scopul de a economisi energia electrică a dus la dispariția iluminatului stradal din mai multe orașe ale Republicii Moldova. Cu adevărat, trăim niște timpuri incerte și fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil în ceea ce privește consumul de energie electrică în aceste zile, însă lipsa luminii de pe străzi ar putea cauza probleme pentru mai mulți șoferi.

Din acest motiv am venit cu acest articol în care vrem să atragem atenția posesorilor de autovehicule asupra unor riscuri!

sursa foto: pexels.com

Trecerile pentru pietoni

Mare grijă la ele! Pietonii, după cum știm deja, au deseori tendința de a trece drumul fără a se asigura, iar atunci când lipsește iluminatul stradal, la fel ca și elementele reflectorizante de pe hainele pietonilor, este tot mai greu să-i observăm. Din acest motiv asigurați-vă de două ori atunci când vă apropiați de o trecere de pietoni.

De asemenea, se ştie că mulţi trec străzile şi drumurile prin locuri nepermise, astfel că şoferii ar trebui să se deplaseze cu viteză mai redusă decât de obicei, pentru a evita situaţii neașteptate. De cealaltă parte, pietonilor li se recomandă să-şi folosească lanterna de la telefon atunci când trec strada, pentru propria siguranţă, dar şi pentru a atrage atenţia şoferilor.

Riscul de accidente rutiere

Din păcate, pe drumurile țării circulă în continuare multe automobile care au defecțiuni la nivelul sistemului de iluminare, mai ales în partea posterioară. Prin urmare, vă sfătuim să fiți atenți la camioanele vechi, dar și la autoturismele învechite, care ar putea să nu fie vizibile din prima.

Condițiile meteo

Chiar dacă în aceste zile suntem destul de norocoși cu timpul de afară, nu sunt departe cele când vom avea ceață sau ploi. În aceste condiții, vizibilitatea scade și mai mult, iar obstacolele din trafic pot fi văzute prea târziu. Din acest motiv, vă recomandăm să reduceți din viteză și să vă asigurați că aveți ștergătoarele, dar și luminile mașinii, în ordine!

Nu îl ultimul rând, ATENŢIE la hoți!

Lipsa luminilor din curțile de bloc ar putea să le dea și mai mult curaj hoților. În aceste condiții le va fi mai ușor să pătrundă în mașini pentru a lua obiectele prețioase. Prin urmare, NU lăsați pe scaune niciun obiect care ar putea atrage atenția lor! Gențile pentru laptopuri, rucsacurile, telefoanele mobile, dar și alte obiecte de preț precum sunt camerele de bord scumpe, neapărat ar trebui să le luați cu voi în casă sau în birou!

Cmentariile sunt închise