(foto) Ştiai asta? Doar sistemul audio, cea mai scumpă opţiune din noul S-Class, poate costa cât o altă maşină

Noul Mercedes-Benz S-Class a debutat la începutul lunii septembrie şi deja peste câteva săptămâni, în decembrie, urmează să ajungă în showroom-uri. Producţia sa în masă a demarat la fabrica germană nou amenajată, iar până când va putea fi admirat pe viu, producătorul ne face cunoştinţă cu sisteme care merită a fi bifate dacă se va comanda.

Cel despre care vom vorbi în acest articol are un public aparte – melomanii înrăiţi şi care au cerinţe foarte ridicate de la un sistem audio al unui automobil!

Noul S-Class a fost făcut disponibil cu trei sisteme audio la alegere. Pe lângă cel de bază, cele două sisteme Burmester oferă un sunet surround multidimensional. Sunetul surround 3D este creat cu ajutorul algoritmilor speciali Burmester și a două difuzoare integrate în tavan.

Acționarea activă a fiecărui difuzor de către tehnologiile digitale produce un sunet extrem de expresiv și natural. Sistemul Burmester high-end 4D surround adaugă o altă dimensiune experienței de ascultare tridimensională – sunetul 4D. Acesta folosește excitatori speciali pentru a transfera rezonanța pe scaune!

În combinație cu cele două sisteme audio Burmester, noul S-Class mai pune la dispoziţie un sistem de comunicare. Această funcție de confort contribuie la o comunicare de calitate între ocupanți în timpul unei călătorii.

Iată o prezentare generală a celor trei sisteme:

Cele 31 de difuzoare și opt excitatori sunt incluse în sistemul Burmester high-end 4D surround. Câte doi excitatori sunt integrați în spătarul fiecărui scaun. Reproducerea directă a rezonanței sonore pe scaune adaugă un alt nivel experienței de ascultare tridimensională – sunetul 4D. Intensitatea percepută a sunetului poate fi reglată individual pentru fiecare scaun. Muzica devine și mai emoțională datorită acestei componente simțitoare. În plus față de redarea muzicii, sunetul 4D este utilizat pentru o funcție și mai emoțională a unui alt sistem opţional de relaxare – ENERGIZING COMFORT.

Boxele integrate în scaunele din față, la nivelul urechilor, fac posibilă o experiență de sunet surround sporită și mai mult, în special pentru ocupanţii locurilor faţă. Cu noua funcție de divertisment, informațiile din sistemul de infotainment, de exemplu instrucțiuni de navigaţie și telefonie, pot fi direcționate în mod specific doar către scaunul șoferului. Cu personalizarea sunetului, utilizatorul poate adapta cu ușurință sistemul audio pentru a se potrivi preferințelor personale de ascultare. Rezultatul este salvat într-un preset personal și stocat în profilul utilizatorului.

Două amplificatoare cu o putere totală de 1.750 wați alimentează 37 de canale de ieșire procesate separat. Tehnologia amplificatorului hibrid cu procesare digitală a semnalului, filtre analogice și o sursă de alimentare separată asigură o reproducere precisă și foarte dinamică a sunetului. Alături de atributele acustice, caracteristici precum tweetere-urile extinse în triunghiul oglinzii sau iluminatul în boxe, sunt un alt punct culminant al sistemului de sunet high-end.

Noul S-Class mai are funcția de comunicare în mașină în combinație cu cele două sisteme de sunet Burmester. Această funcție face comunicarea dintre ocupanți mai confortabilă prin amplificarea vorbirii (înregistrată de nişte microfoane speciale) și transmiterea acesteia prin difuzoare. În noua limuzină S-Class, vorbirea amplificată este susținută în două direcții: de la șofer / pasagerul din față la pasagerii din spate și invers.

Procesarea inteligentă a semnalului separă semnalele vocale de zgomotele din jur. Semnalele vocale sunt amplificate, în timp ce zgomotele din jur suprimate. Această amplificare vocală ia în considerare nivelul de zgomot interior și adaptează dinamic amplificarea semnalelor vocale.

În ţara nostră, la moment, sunt disponibile de comandat doar automobile cu ampatament alungit, iar cel mai ieftin S-Class sub forma modelului S 350 d Long, are un preţ de start de 99.200 de euro. Nu ştim cât face în Moldova, dar sistemele audio Burmester sunt o opţiune care costă în Germania alţi 1.426,80 sau 7.714 de euro!

În ultimul caz, sistemul High-End 4D-Surround este, potrivit datelor configuratorului, cea mai scumpă opţiune care poate fi instalată pe noul S-Class! Pentru comparaţie, în ţara nostră o nouă Dacia Logan din showroom costă minim 7.300 de euro, nemaivorbind de faptul că de preţul sistemului audio se pot găsi una sau poate chiar două maşini rulate!

În prezent, recordul de difuzoare care sunt parte a unui sistem audio, pe un automobil din fabrică, de serie, îi aparţine noului Cadillac Escalade:

https://autoblog.md/video-premiera-in-sua-noul-cadillac-escalade-cu-pana-la-426-cp-sub-capota-si-36-de-difuzoare-in-habitaclu/

Vezi şi:

https://autoblog.md/stiai-asta-suspensia-noului-mercedes-benz-s-class-poate-reincarca-sistemul-sau-hibrid-pe-drumuri-proaste/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/