(video) Noul Mercedes-Benz S-Class este primul automobil de serie din lume cu AVP! Iată ce înseamnă asta

Parcare automată pentru a lăsa maşina fără stres şi timp pierdut în aeroport. Bosch, Mercedes-Benz și operatorul de parcare Apcoa doresc să introducă tehnologiile de parcare fără șofer și extrem de automatizate la aeroportul din Stuttgart în viitor.

În acest scop, sistemul automated valet parking (AVP) dezvoltat de Bosch și Mercedes-Benz urmează să fie pregătit pentru funcționare comercială.

https://www.youtube.com/watch?v=pJwIX78TBJY

Noul Mercedes-Benz S-Class este deja pregătit pentru a-l găzdui, fiind primul vehicul de producție din lume care dispune de tehnologia necesară pentru viitorul AVP bazat pe infrastructură. Ca opțiune, clienții pot cumpăra şi activa ceea ce compania numește INTELLIGENT PARK PILOT, dotare prin care automobilul poate primi o comandă de pe smartphone pentru a se conduce singur într-un loc de parcare rezervat.

Parcarea P6 de la aeroportul din Stuttgart va servi drept platformă pilot pentru serviciul de parcare automată comercială planificat. Aici, companiile vor testa modul în care tehnologia de la bordul clasei S interacționează cu infrastructura inteligentă Bosch și APCOA FLOW, platforma digitală furnizată de operator. Această platformă face întregul proces de parcare să nu mai aibă nevoie de vreun tichet fizic sau achitare prin numerar.

În parcarea aeroportului german, pregătirile sunt în curs de desfășurare pentru a începe funcţionarea serviciului planificat. Scopul acestui studiu cu noile vehicule S-Class este de a se asigura că interacțiunile dintre vehicul, tehnologia infrastructurii și operatorul de garaje de parcare funcționează fără probleme și sunt optimizate pentru client.

În iulie 2019, Bosch și Mercedes-Benz au primit primul permis special din lume pentru a opera AVP pentru anumite vehicule din clasa E, fără șofer de siguranță, într-o parcare cu trafic mixt, în condiții reale, la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

Echipat cu INTELLIGENT PARK PILOT preinstalat, ce poate fi activat chiar după achiziţie, noul Mercedes-Benz S-Class este acum primul vehicul de producție care dispune de tehnologia AVP, care îi permite să parcheze fără șofer. Cu toate acestea, acest lucru este condiționat de disponibilitatea viitoare a parcărilor cu infrastructura adecvată, precum și de legiuitorii naționali care dau AVP undă verde. Acest lucru face ca Mercedes-Benz S-Class să fie primul vehicul din lume care dispune de un sistem preinstalat pentru o funcție de conducere automată SAE Level 4, al doilea cel mai înalt nivel de automatizare.

Pentru a facilita această nouă funcție de parcare cu o singură atingere, o zonă spațioasă de lăsare a maşinii și ulterior preluare va fi amenajată chiar în spatele intrării în parcarea P6 din Stuttgart, oferind utilizatorilor AVP un loc convenabil pentru a-și lăsa vehiculele. Pe măsură ce își croiesc confortabil drum spre terminalul aeroportului și fac check in-ul, maşina se va parca singură în subsol, ghidată de informații de la tehnologia infrastructurii. Cu alte cuvinte, utilizatorii nu mai trebuie să-şi facă griji cu privire la manevre sau la nevoia de a le scoate atunci când spațiul pe care l-au găsit în cele din urmă se dovedește a fi prea îngust.

Pentru faza de testare care este pe cale să înceapă, P6 va avea inițial două locuri disponibile pentru vehiculele cu sistem de parcare automată. Mai multe spații vor fi adăugate atunci când parcarea fără șofer va deveni un standard, așa cum este planificat în viitor și pe măsură ce va creşte cererea.

“Valetul pentru parcare automată îmbunătățește într-adevăr confortul și comoditatea pasagerilor noștri și le economisește timp, mai ales atunci când se grăbesc la cursa de zbor și doresc doar să lase mașina şi să plece rapid către avion”, a spus Walter Schoefer, purtătorul de cuvânt al aeroportului din Stuttgart.

Parcarea fără pilot de pe aeroportul din Stuttgart va fi o premieră şi pentru noile camere video Bosch care pot identifica locurile de parcare vacante, pot monitoriza culoarul de conducere și împrejurimile acestuia și pot detecta obstacolele sau persoanele din culoar. Până acum, senzori LIDAR erau folosiți în acest scop. Un centru de control dedicat în parcare calculează apoi traseul pe care maşinile trebuie să-l parcurgă pentru a ajunge la un spațiu disponibil.

Datorită informațiilor pe care le oferă camerele, este, de asemenea, posibil ca mașinile să circule singure în jurul garajului – chiar și pe rampe înguste, permițându-le să se deplaseze între diferite zone de parcare. Tehnologia de la bordul vehiculului transformă în mod autonom informațiile din infrastructură în manevre de conducere. Dacă camerele detectează un obstacol neașteptat, de exemplu, vehiculul efectuează în siguranță o oprire de urgență.

APCOA FLOW, platforma digitală a operatorului de parcare Apcoa, va juca, de asemenea, un rol cheie în parcarea fără șofer pe aeroportul din Stuttgart. Șoferii folosesc deja platforma pentru a ușura povara parcării. Aceasta variază de la efectuarea de rezervări ferme pentru un loc de parcare, la intrarea fără contact în parcare și la plata complet automată fără contact. Sistemul recunoaște vehiculul clientului și barierele se deschid automat, fără a fi necesar un tichet sau de atins cu el vreun dispozitiv de scanare.

Un serviciu de parcare şi ulterior de colectare a vehiculelor economisește timp și evită plimbările lungi spre mașină: odată ce garajele pentru parcare sunt echipate cu infrastructura corespunzătoare și legislația națională permite AVP, clienții se vor putea bucura de aceste servicii fără implicarea lor. Bosch și Mercedes-Benz pregătesc terenul pentru acest lucru cu prima din lume soluție bazată pe infrastructură pentru parcarea automată SAE Level 4 cu un valet, din viața reală.

În viitor, Bosch are ca scop dotarea din ce în ce mai multor parcări cu tehnologia infrastructurii AVP. Fiind cel mai mare operator de parcări din Europa, Apcoa are, de asemenea, un interes strategic în oferirea de servicii premium inovatoare, cum ar fi AVP, în mai multe dintre parcările sale. Compania gestionează aproximativ 1.5 milioane de locuri de parcare individuale în peste 9.500 de locații din 13 țări europene. Prin creșterea disponibilității serviciilor de parcare fără șofer și complet automatizate, aceeași cantitate de spațiu ar putea găzdui cu până la 20 la sută mai multe vehicule. În plus, parcarea fără șofer este potrivită în special pentru zonele de parcare înguste, îndepărtate și, prin urmare, neatractive pe care oamenii de altfel le evită.

https://autoblog.md/stiai-asta-suspensia-noului-mercedes-benz-s-class-poate-reincarca-sistemul-sau-hibrid-pe-drumuri-proaste/

Cmentariile sunt închise