(foto) Buick a reînviat denumirea Electra pentru un concept spectaculos

Încă o maşină deosebită care ne-a atras atenţia la Salonul Auto Internaţional de la Beijing, ediţia din 2020 a căruia se încheie deja peste câteva ore, este un concept de la Buick. Interesant este faptul că pentru el a fost reînviată o denumire folosită în trecut şi bine cunoscută în industria auto americană – Electra!

Anume astfel se numea automobilul făcut în perioada anilor 1959-1990, timp de şase generaţii, care era de fapt modelul de top, dar şi cel mai scump al mărcii. Iar prima generaţie, pe bună dreptate, avea un look absolut incredibil la acea vreme!

https://autoblog.md/foto-top-10-cele-mai-frumoase-decapotabile-clasice-produse-in-statele-unite-ale-americii/

Conceptul a fost dezvoltat la PATAC (Pan Asia Technical Automotive Center), un centru tehnic chinez, care este deținut de GM şi SAIC. Iar pentru parteneri aceasta nu este prima încercare de a readuce la viață nume vechi: în 2007 și 2013 s-a arătat lumii un coupe conceptual Buick Riviera, deși ambele proiecte aşa şi nu au mai fost dezvoltate până la capăt, pentru a ieşi un produs de serie. Dar Electra pare să aibă o șansă.

Noul concept a fost imaginat ca un cross sedan cu o gardă la sol sporită, care stă pe roţi cu jante de 23 de inci, dispune de un kit de protecţie off-road pe tot perimetrul marginii inferioare a caroseriei şi nişte portiere tip fluture, toate patru deschizându-se vertical.

Se mai menţionează că a primit un set de faruri şi stopuri Matrix LED, iar sub bara de protecţie posterioară are ataşat un skateboard, ideea acestuia fiind ca proprietarul să poată ajunge la destinaţie cu el, în cazul în care circulaţia cu maşina până acolo nu poate fi realizată sau este interzisă.

Habitaclul dispune de patru locuri individuale, în conformitate cu tendinţele conceptelor auto moderne, iar bordul conţine un ecran imens, dar şi un volan, şi acesta cu un monitor integrat.

Lipsa de butoane fizice ne spune în mod clar că majoritatea comenzilor sunt realizate prin intermediul unui asistent vocal, în timp ce un sistem V2X este folosit pentru schimb de informații cu alte autoturisme și cu infrastructura rutieră compatibilă.

“Sub capotă”, noul concept Buick Electra utilizează o platformă electrică marca GM, cu baterii Ultium de nouă generație. Se anunţă despre două motoare electrice ce produc în total 590 CP şi formează un sistem de tracţiune integrală, un timp de acceleraţie de pe loc şi până la 100 km/h în 4.3 secunde şi o autonomie de peste 660 km.

Când vom vedea un model de serie pe baza acestui concept nu s-a menţionat, însă dacă se va întâmpla, atunci maşina va fi una dintre primele care vor utiliza noua platformă modulară a celor de la General Motors. În plus, designul conceptului redă şi o interpretare viitoare a limbajului stilistic al mărcii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/