(video) Premieră mondială: Noul Volvo C40 Recharge va fi vândut doar online

Volvo Cars a lansat astăzi al doilea electromobil din şapte programate. Este vorba despre noul C40 Recharge, o variantă coupe a lui XC40 Recharge. Automobilele sunt în mare parte identice din punct de vedere tehnic şi design interior, însă la exterior există câteva diferenţe notabile.

Caracteristici cheie:

 • Se bazează pe platforma CMA și este primul model Volvo din istorie conceput de la zero doar în calitate de electromobil (semn clar că o versiune cu motoare cu combustie nu va avea).
 • Are toate avantajele unui SUV, dar cu un design mai redus, dar și mai elegant. Este mai scund cu aproape șapte centimetri decât XC40 Recharge, în timp ce lungimea și lățimea au crescut marginal. Pe hayon se regăsesc două spoilere. Printre altele, s-a schimbat forma farurilor, aplicaţia care înlocuieşte grila de radiator nu are un cadru, are bare de protecţie noi și proiectoare anti ceaţă dreptunghiulare în locul unora rotunde.
 • Fiind mai scund, asta înseamnă că spaţiul pentru capul pasagerilor de pe bancheta din spate s-a micşorat cu puţin peste patru centimetri. Volumul spaţiilor de depozitare din spatele hayonului (431 litri) şi de sub capotă (31) au rămas practic neschimbate.
 • Partea din spate a maşinii are un design original, inclusiv pentru stopuri, pentru a merge cu linia inferioară a acoperișului, în timp ce noul design frontal introduce o nouă față pentru electromobilele Volvo și include faruri LED cu tehnologie pixel de ultimă generație.
  • Această nouă tehnologie a farurilor face posibilă deplasarea cu faza lungă conectată mereu.
  • Când camera mașinii detectează alte vehicule, cele 84 de LED-uri pixel ale fiecărei modul pot umbri până la cinci vehicule în același timp! Acest lucru vă poate ajuta să evitați orbirea altor șoferi în timp ce luminați drumul în mod eficient.
  • Când deblocați mașina, aceste faruri vor efectua, de asemenea, o secvență luminoasă dinamică împreună cu stopurile.
 • Are două motoare electrice identice (câte unul pe fiecare axă), care produc în total 408 CP și 660 Nm de cuplu. Poate face 0-100 de km/h în 4.9 secunde şi rula cu maxim 180 de km/h. Mai multe detalii tehnice vezi mai jos în documentul ataşat!
 • Bateria-i este instalată sub podea și integrată în structura maşinii. Capacitatea îi este de 78 kWh şi cu energia stocată în aceasta se vor putea parcurge aproximativ 420 de km în baza ciclului WLTP. Cifra autonomiei se va putea schimba în timp, pozitiv, prin actualizări de software pe care le va primi automobilul prin tehnologia OTA.
 • Setul de acumulatori suportă şi tehnologia de încărcare rapidă: de la un terminal corespunzător, cu până la 150 kW, va dura doar 40 de minute pentru a încărca bateria până la 80%. Cu încărcător de perete de 11 kW se poate face de la gol până la 100% în aproximativ opt ore. Iar de la o simplă priză casnică cu un cablu standard (0-100%) este nevoie de aproximativ 40-72 de ore în funcție de piață.
  • Reţineţi: Timpii de încărcare pot varia și depind de factori precum temperatura exterioară, temperatura actuală a bateriei, echipamentul de încărcare, starea bateriei și starea mașinii.
 • La fel ca XC40 Recharge, C40 Recharge vine cu unul dintre cele mai bune sisteme de infotainment de pe piață, dezvoltat în comun cu Google și bazat pe sistemul de operare Android. Oferă consumatorilor aplicații și servicii Google încorporate, cum ar fi Google Maps, Asistentul Google și Magazinul Google Play.
 • Un modem cu trafic nelimitat la bord va permite o conectivitate superioară, ceea ce înseamnă că modelul va primi actualizări de software prin satelit. Respectiv, va continua să se îmbunătățească în timp după ce a părăsit fabrica.
 • Pe planşa de bord are aplicaţii decorative cu o ambianță iluminată din spate, iar pentru tapiţerie nu se poate comanda deloc piele naturală – doar materiale textile şi piele artificială! Volvo crede că această soluţie reprezintă o nouă interpretare mai respectuoasă a luxului și a modului în care materialele pot fi utilizate în proiectarea mașinilor.
 • Sunt disponibile şapte culori pentru caroserie la alegere.
 • Poate tracta la necesitate până la 1.500 de kg.

După cum s-a anunțat astăzi mai devreme, noul C40 Recharge şi viitoarele maşini electrice ale mărcii vor fi disponibile de cumpărat doar în mod online. Fiecare maşină va veni cu un pachet convenabil de îngrijire care include articole precum service, garanție, asistență rutieră, precum și opțiuni de asigurare și de încărcare la domiciliu.

Noul Volvo C40 Recharge va intra în producție din această toamnă alături de XC40 Recharge la uzina din Gent, Belgia. Preţul de start nu a fost anunţat deocamdată.

Garanția Volvo Cars pentru baterie este de 8 ani sau 160.000 km, oricare ar fi prima, cu condiția ca mașina și bateria să fie întreținute și utilizate în conformitate cu recomandările producătorului.

Specificaţii tehnice complete:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=huQg2wtKB-w

Cmentariile sunt închise